Orbán világkvóta-javaslatától odáig jutott a kormány, hogy az ENSZ Magyarország szuverenitását, biztonságát és identitását veszélyezteti

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szijjártó Péter szólalt fel a migrációs csomagról szóló vitán.

„A migráció rossz és veszélyes, azt akarjuk elérni, hogy az ENSZ ezt végre ismerje be” – mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a világszervezet migrációs egyezményeiről szóló vitán New Yorkban.

Azt mondta, Magyarország egyetlenegy illegális bevándorlót sem fog beengedni, „ugyanis sem a biztonságunkat, sem a szuverenitásunkat, sem pedig az identitásunkat nem kívánjuk veszélyeztetni”. Márpedig ha az ENSZ globális migrációs csomagját hasonló módon fogadják el, mint ahogy most áll, akkor az valamennyi tagállam, köztük Magyarország szuverenitását, biztonságát és identitását is veszélyezteti – vélekedett.

Hogy pontosan mit készít elő az ENSZ, és miért félrevezetőek a magyar kormány vádjai, arról ebben a cikkben írtunk részletesen:

Az új Soros

Az ENSZ „migránscsomagja” szép lassan elfoglalja a Soros-tervbe oltott brüsszeli kvótadiktátum pozícióját a kampányra forduló kormányzati kommunikációban. Orbán Viktor - hogy a választásokig fenntarthassa a suspense-et – mégis tőle szokatlan módszert választott a világszervezet ármánykodásai ellen.

De Szijjártó kirohanása – és a legújabb plakátkampány – nemcsak a józan észnek, hanem a kormány korábbi kommunikációjának is ellentmond. Orbán Viktor az ENSZ 2015 februári közgyűlésén például úgy fogalmazott, „a nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként”.

2016-ban aztán a magyar kormány is megszavazta a mostani tárgyalásokat elindító New York-i nyilatkozatot. Érdemes végigolvasni azt a dokumentumot, is, amely a magyar kormány hivatalos pozícióját vázolta az ENSZ-tárgyalások előtt. Ennek a szövegezése jóval finomabb és konstruktívabb, mint Szijjártó mai felszólalása, nem beszélve arról, hogy a felvetett magyar szempontok többsége már az egyezménycsomag első vázlatába is bekerült.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 12., 18:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. március 12., hétfő 22:04
    erdőspéterkurvaanyád

Komment írásához