Szél Bernadett levelet írt az MSZP-nek és a Jobbiknak, hogy üljenek le tárgyalni, különben az LMP sem egyeztet tovább

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 11., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak színjáték volt az összefogásosdi?

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje egy vasárnapi sajtótájékoztató végén közölte, hogy levélben fordult az MSZP és a Jobbik elnökéhez, amelyben azt szorgalmazta, hogy március 19-ig döntsenek arról, tárgyalnak-e egymással is a választási visszalépésekről. Az MTI tájékoztatása szerint a politikus megjegyezte: kormányváltás csak a legszélesebb körű együttműködéssel jöhet létre.

Nem folytathatók tovább a kétoldalú tárgyalások, amelyekben pártja az elmúlt két hétben részt vett, az LMP arra törekszik, hogy egy asztalhoz ültesse azokat, akik nélkül nem váltható le a jelenlegi kabinet. Szél Bernadett hozzátette: egyértelmű helyzetet kívánnak teremteni, az MSZP-nek és szövetségeseinek, valamint a Jobbiknak el kell döntenie, komolyan gondolja-e a kormányváltást.

Az LMP eddig nem kapott visszajelzést a megkeresettektől – mondta Szél Bernadett, megjegyezte ugyanakkor: tudomása szerint az MSZP és szövetségesi köre megosztott abban, hogyan viszonyuljanak a Jobbikhoz.

Szombaton az atv.hu még arról írt, hogy az LMP csak abban az esetben hajlandó megfontolni visszaléptetést más pártok jelöltjei javára, ha az adott választókerületekben a 106 jelöltet állító ellenzéki pártok és pártszövetségek mindegyike megegyezésre jut (MSZP-P és DK, Jobbik). Az LMP 2018. március 19-ig mindent megtesz a tárgyalások létrejöttének érdekében. Ezt követően a tárgyalásokat lezártnak tekinti – állítólag ezt fogadta el a párt politikai tanácsa.

Szél Bernadett első útja Moszkvába vezetne, hogy felmondja Paks II. szerződéseit

Az LMP miniszterelnök-jelöltje tisztában van a tét nagyságával, de pártjában szervezkednek a koordinált ellenzéki indulás ellen.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 11., 19:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  Világos
  2018. március 12., hétfő 15:10
  Ez igy már Széllel bélelt. Ha megnyeri egyedül a választást amint mondta akkor
  minek egyezkedni. Meglátta, hogy gyengén állnak már a lista is jó lesz.
  Egyezzenek meg a Jobbikkal aki senkivel nem egyezik meg. Rikkancs nem
  kell a politikába. Na éppen ezt unják a válsztók a Széltyukok kotkodácsolását.
 2. 5
  szegedi789
  2018. március 11., 22:04
  Ez az összefogós "bunkócska" megint kinyírja a szavazói aktivitást. Ne legyen igazam!
 3. 4
  yoyo
  2018. március 11., 22:02
  Mind menjenek a picsába.
  Az összes jóravaló igyekezetük ellenére, a földhözragadt, szűklátókörűségükkel, politikai pitiánerségükkel együtt.
 4. 3
  szegedi789
  2018. március 11., 21:53
  Lám-lám, vásárhelyi eufória is oszladozgat már... Elempé megtette a maga tétjét a nagy "kivel , mikor, hogyan nem fogunk úgy ,ahogy ,se összefogósozni, esetleg, talán " c. játékban. Aztán majd lépnek a többiek is, vagy se nem. Vagy igen, de nem, talán. Mindenestre elempének bérelt helye lesz (már most az van) a nagy balfaszságba fulladt kormányváltásnak indult izének a bűnbakjai között. De hát belementek ők is (!) a "választáson leváltunk, minden sima ügy" c. játékba. Persze tudjuk az óbalos trupp se gerinces. Hóhó, hát nem. De majd nyomják az álszent rizsát. Ahogy most is.

  Val'szeg jobbik ,amely kurvára nem ígért semmit, meg majd profitál. Csudálatosssss, lesszzz... :(
 5. 2
  rworse
  2018. március 11., 21:44
  Szél-Vész kisasszony! Hagyd a Jobbikot a picsába, ne játszd az agyad! Honnan jött elő hirtelen ez a lendületes Jobbik-védelem? Tárgyaljatok a demokratikus pártokkal, ne szabjatok feltételeket a nácik védelmében.
 6. 1
  Cyrano
  2018. március 11., 21:32
  Szeretem az ilyen hisztit.
  Mintha eddig nem ők harsogták volna, hogy senkivel...

Komment írásához