Szél Bernadett: Mindenki észreveszi majd Ron Werber munkáját

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az LMP megduplázta népszerűségét, a párt nyitott az együttműködésre másokkal a korszakváltás érdekében. A Jobbik közeledéséből viszont nem kérnek.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje a Magyar Nemzetnek adott interjújában az ellenzéki összefogásra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy ha korszakváltást megtestesítő jelöltekről van szó, akkor nyitottak az együttműködésre, azaz akár hajlandók lennének visszaléptetni egy-egy jelöltjüket. Egyelőre azonban csak Gémesi György Új Kezdet pártjával van konkrét együttműködésük. „Ez az egész vita, ami az összefogás, együttműködés, koordinálás mentén kialakult, elveszi az energiát a lényegi dolgoktól.” Ugyanakkor a mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépne koalícióra az LMP.

A kampányról szólva Szél azt mondta, a felkészülés már zajlik, és napokon belül aláírja Ron Werber kampánytanácsadói szerződését. Werbertől ahhoz kért segítséget az LMP, hogy „a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni”. Szél azt is hozzátette, hogy

„Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.”

A párt miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy „akár fúj, akár havazik”, kint lesznek az utcákon, mert ki kell használni azt a hangulatot, hogy az embereknek kezd elegük lenni. Saját felmérésük szerint a párt már meg is duplázta népszerűségét.

false

Szél szerint sokak véleményével szemben az LMP mögött komoly szakembergárda áll. „A Fidesz agyatlan »sorosozásával« szemben” nekik már van oktatási, egészségügyi és béremelésről szóló programjuk is. Emellett Lányi András, Róna Péter, Bod Péter Ákos is segíti a párt munkáját.

Szél kormányra kerülve elsőként a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló isztambuli egyezményt írná alá, de ezt követné rögtön a bérrendezés, a többkulcsos adórendszer visszaállítása, és Hadházy Ákos vezetésével az antikorrupciós ügyeket kivizsgáló testület felállítása. Polt Péter személye szimbóluma az Orbán-kormánynak Szél szerint, ezért a legfőbb ügyész elmozdítása is kiemelten fontos.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Szél Bernadett
LMP
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  Cyrano
  2017. december 05., kedd 17:41
  Mindegy mit mutat be, hoz az lmp, vállalhatatlanok.
  Nemcsak a Schifferi örökség(ökörség), hanem a 2010-es választási ügyek tisztázatlansága miatt is.(Ugyanis még mindig nem tudjuk, igaz-e amit Stump és Havas a képernyőn vitatott meg.)Őfelsége ellenzéke szerep ráégett.
  Tessék megnézni a fidesz sajtót, az lmp egyetlen párt amelyiknek a híreit egy az egyben hozzák le, nem megvágva, ferdítve.
  A fidesznek az összefogást ellenző pártok erősítése a fontos, ez látható az lmp kapcsán is.:(
 2. 4
  galambocskám
  2017. december 05., kedd 11:48
  ".. ezt követné rögtön a bérrendezés,.."

  Lehetne erről a bérrendezésről többet, nyuszó-muszó?

 3. 3
  szegedi789
  2017. december 05., kedd 11:46
  Érdekes, hogy az emeszpé rohadása (emszpé-déká harc a megmaradt óbaloldali szavazók újraosztásáról) közepette már a Hadházy-féle konzultációs megtekintés (=kamu kimondása és bizonyítása) is messze a legnagyobbat szóló ellenzéki médiaesemény/tett volt az elmúlt hetekben...

  Bár ez az "észreveszik a kampányt" c. gondolatsor egy kicsit elbizonytalanított, mivel múltkor az indexen megjelent beszámolóban RW a hálózatépítés fontosságáról (is) tartott fejtágítót az elempéseknek. Ahol egyértelműen (nekik is) erősödni kell. Kinek nem ??? Persze az emeszpé összezuhanása és kétes végjátéka közepette az se elhanyagolható tényező , ha az ember nem mond irdatlan nagy ostobaságokat, és nem az ún. összefogásosdival kel és fekszik.

  (Bár látszik már, hogy tök egyedüli elempé indulásnak tavasz közeledtével egyre kisebb lesz az esélye. Más kérdés, mekkora elempé fogja az érdekeit érvényesíteni a jövőbeni tárgyalásokon. Illetve milyen hangulatú lesz, ha emeszpé fölé nő Gyurcsány-párt... Utóbbi pikáns lenne a szemszögükből...)
 4. 2
  Világos
  2017. december 05., kedd 11:29
  Ez a kamoánytanácsadó már nagy sikereket ért el. Aki hisz neki és még fizet is
  érte az megérdemli az erdményt ..Kedves Szél Bernadett nem csak elképzelés
  kell, szavazók de abból sok. Az eddigi se ide se oda, a jövöben is ezt hozza..
 5. 1
  galambocskám
  2017. december 05., kedd 11:09
  "„Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.“"

  Ha ez azt jelenti bernus, hogy nem fogsz rikácsolni a parlamentben akkor már megéri a Werber.

Komment írásához