Szél Bernadett: Mindenki észreveszi majd Ron Werber munkáját

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az LMP megduplázta népszerűségét, a párt nyitott az együttműködésre másokkal a korszakváltás érdekében. A Jobbik közeledéséből viszont nem kérnek.

Az LMP miniszterelnök-jelöltje a Magyar Nemzetnek adott interjújában az ellenzéki összefogásra vonatkozó kérdésre azt mondta, hogy ha korszakváltást megtestesítő jelöltekről van szó, akkor nyitottak az együttműködésre, azaz akár hajlandók lennének visszaléptetni egy-egy jelöltjüket. Egyelőre azonban csak Gémesi György Új Kezdet pártjával van konkrét együttműködésük. „Ez az egész vita, ami az összefogás, együttműködés, koordinálás mentén kialakult, elveszi az energiát a lényegi dolgoktól.” Ugyanakkor a mostani állapotban lévő Jobbikkal nem lépne koalícióra az LMP.

A kampányról szólva Szél azt mondta, a felkészülés már zajlik, és napokon belül aláírja Ron Werber kampánytanácsadói szerződését. Werbertől ahhoz kért segítséget az LMP, hogy „a mostani, meglehetősen cudar médiahelyzetben hatékony utcai jelenlétet tudjunk produkálni”. Szél azt is hozzátette, hogy

„Elég látványos lesz az a pillanat, amikor az LMP olyan kampányba kezd, amelyet már egy profi kampánytanácsadó segített. Ezt mindenki észre fogja venni.”

A párt miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy „akár fúj, akár havazik”, kint lesznek az utcákon, mert ki kell használni azt a hangulatot, hogy az embereknek kezd elegük lenni. Saját felmérésük szerint a párt már meg is duplázta népszerűségét.

false

Szél szerint sokak véleményével szemben az LMP mögött komoly szakembergárda áll. „A Fidesz agyatlan »sorosozásával« szemben” nekik már van oktatási, egészségügyi és béremelésről szóló programjuk is. Emellett Lányi András, Róna Péter, Bod Péter Ákos is segíti a párt munkáját.

Szél kormányra kerülve elsőként a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szóló isztambuli egyezményt írná alá, de ezt követné rögtön a bérrendezés, a többkulcsos adórendszer visszaállítása, és Hadházy Ákos vezetésével az antikorrupciós ügyeket kivizsgáló testület felállítása. Polt Péter személye szimbóluma az Orbán-kormánynak Szél szerint, ezért a legfőbb ügyész elmozdítása is kiemelten fontos.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 05., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Szél Bernadett
LMP
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  Cyrano
  2017. december 05., kedd 22:18
  Szegedi (14)
  maga is tudja, hogy az a leleplezés teljesen tét nélküli.
  Minden normális ember tudja, az egész "konzultációnak" hazudott lenyúlás + hergelés jó nagy hazugság. Ha másból nem a folyamatos "határidő hosszabbítások" erről árulkodnak.
  A trafikmutyi pedig azóta bűzlött, amióta kiderült, Jani dohánykereskedő barátjának laptopján készült a tervezet.
  Minden más már csak megerősítés volt. Ha egy önkormányzatban elhangzik egy ilyen beszélgetés, normális ember önvédelemből is nyilvánosságra hozza, sztem.
 2. 14
  szegedi789
  2017. december 05., kedd 21:24
  És a konzultációs kamu ? Pontosabban az üres dobozok ? Ja, meg Hadházy volt, aki a traffikos szekszárdi csevejt nyilvánosságra hozta. Ezek után én túl sokat az összeesküvéses szálba nem látok bele. Tevékenysége hasznos, akár Juhász Péteré, viszont teljesen hatástalan. Amíg nyomozószervek, Polt nem csinál semmit. Ők viszont széttárják a kezüket...

 3. 13
  Cyrano
  2017. december 05., kedd 20:40
  9. Az van a pályázattal, hogy akkor a kormányzati híreket arra hegyezték ki, hogy egy-egy tanulmány + kísérleti füzet milyen horribilis összegért készült el. Szóval a gyanú árnyéka. Sikerült úgy forgatni, (ahogy már annyi mindent), hogy visszafele sült el.

  Schiffer védte Orbánt egy személyiségi jogi ügyben, sztem ott kezdődött az együttműködésük.
  Schiffer jogász, pontosan tudnia kellett, ami miatt Gyurcsányt feljelentette, az nem fog megállni nyomozati szakban sem, de ez volt Orbán utasítása.

  Azt gondolom, amikor Sch. Kemény hangon támadta Orbánt, színjáték volt.
  Azt gondolom, a korrupciós ügyek mind olyanok, amik segítenek Orbánnak kordában tartani az embereit. Ha Jani nagyra nő (vagy nagynak képzeli magát) jönnek a nej ügyei. Figyelmeztetés: mindent tudok. Hogy ebben a játékban benne van-e Hadházy vagy csak olyan infókat kap, amik irányítottak, nem tudom. (Orbán szereti a "pöttyös" embereket, mert azokat kézben lehet tartani.)

  Nekem túl sok a gyanús szál, de én ilyen gyanakvó vagyok. :XD
 4. 12
  Cyrano
  2017. december 05., kedd 20:28
  Nem ezt mondtam Kovács. Csak a véleményemet mondtam el.
  Velem mindig lehet vitatkozni, max nem fogok egyetérteni a vitázóval. :XD
 5. 11
  rworse
  2017. december 05., kedd 19:28
  Az LMP-t ma is elég kötött helyzetben tartja, hogy 2010-ben a Fidesz adott nekik egy nagy rakás ajánlócédulát, hogy országosan indulni tudjanak. Azóta is kaptak egy-két segítséget, és maguk is gyakoroltak már viszontgesztusokat a Fidesz felé. Bizony, sok igazság van abban, hogy őfelsége házi ellenzéke.
 6. 10
  szegedi789
  2017. december 05., kedd 19:02
  Az övegeses példát nem értem. Ott erre szakosodott pályázatgyártó cégekre volt kihegyezve.
  De a koraszülöttes alapítványok esete , megvan ? Hadházy különösen szemét támadást kapott, demagóg hazug fajtából, mert megkérdezték, hogy Lázárnéék miért kaptak pénzt. És miért költik el.
  Vagy a képviselői szólászsabadság rendszeres korlátozása ? Farkas Flórikáék ? Werberezés ? Sorosozás ? Sallai támadása ? Szélt alapból , mint nőt is alázza L. Janika .

 7. 9
  szegedi789
  2017. december 05., kedd 18:54
  Érdekes, de pont a múltkori indexes cikkben, ami werberi fejtágítóról szólt, épp az volt kiemelve, hogy egyre kevésbé erős és befolyásos Schiffer A. és emberei (?). A gyanú mindig fennállt, de sajnos mindenkivel szemben. Alapprobléma volt, miszerint nem tudta senki eldönteni rendszerellenzék legyen vagy egyszerű parlamenti. Utóbbi elfogadásával azt mondják, hogy ez a régihez hasonló demokrácia, majd leváltjuk... Hááát...

  Emeszpé felbomlásával pedig a gyanú mellé megérkezett a kilátástalanság is . Nem kellemes érzet. Láttuk , mi ment emeszpében... Gyanú erősebb mint volt... Előtte Gyurcsány barchobázott Olgánál OV állítólagos svájci (?) bankpapírjai kapcsán. Momentum is beleállt/-hergelte magát egy merev pozícióban. És max. 1 momemntumról beszélhetünk velük kapcsolatban. Elempé se fogja teljesen felszippantani emeszpé árvákat, korlátozott mozgás a bal térfélen. Törpék sorozata.

  Érdekes, de a teljes elzárkózást én most nem látom. Pontosabban, inkább a kezdetét látom annak, hogy tavasszal nem fog az elempé tökegyedül nekivágni, mindenkitől függetlenül. Schiffert én se bírtam. De '14-ben konzekvensek voltak, és paraszt hajszálnyival bejött. Elpártoló péem,párbeszéd, stb. csatlakozott az összefogáshoz, ami nem volt elegendő. Felek taktikája kiölte a másikét. Szerintem 5% így nem ment annyira veszendőbe. Gondoljunk csak arra, hogy kezdetek kezdetén még mennyit beszéltek a volt szavazók mellett (jobbikhoz is ment egy nagy tömb) a fideszre szavazott csalódottakra, árvákra, meg úgy egészében az ún. bizonytalan szaavzó meghódításáról. Ebbe Gyurcsány, Mesterházy, illetve messiásként reaktivált Bajnai stb. végül nem volt sikeres. Hogy finoman fogalmazzak...
 8. 8
  Kovacs
  2017. december 05., kedd 18:44
  7: Jól van Cyrano, vita nincs, ezt én úgy fordítom le magamnak, hogy "hőbörögtél egy kört" magyar módra. Ellenzékileg.
 9. 7
  Cyrano
  2017. december 05., kedd 18:18
  Nézd Kovács, a "baloldali" pártokról többé-kevésbé tudható, hogy tényleg tele a tökük Orbán rendszerével, de itt komoly vádat hagynak figyelmen kívül az lmp-sek. (Nagy nyilvánosság előtt a tv képernyőjén hangzott el, de az lmp azóta is hallgat.)
  És a saját meglátásom, hogy a 2014-es, utolsó pillanatban "befutó" 5 % is alapos gyanúra ad okot.
  Hadházy persze foglalkozik a korrupcióval, de ott is van egy-két érdekes eset, pl., amikor az Öveges pályázatban lelt visszaéléseket - punkt akkor, amikor a pedagógusokkal volt baja a kormánynak.
  És amit leírtam, az is nagyon érdekes: az ő esetükben nincs hírferdítés, szövegkörnyezetből kiragadás, nincs gusztustalan melléduma.
  Igen, ellenszenvesek, Schiffer miatt. Nála gusztustalanabb egyed kevés van a magyar politikában, pedig elég nagy a tolongás. Nem hiszem, hogy akik maradtak Sch. regnálása alatt, ne lennének ugyanolyanok. (Amíg élek, nem felejtem el, hogyan vigyorog Sch. a jobbikosokkal. Hányinger. Nálam a jobbikkal való édelgés ok arra, hogy előítéletes legyek.)
 10. 6
  Kovacs
  2017. december 05., kedd 18:01
  5: A NER rendszerében mindenki "Őfelsége ellenzéke". Túl szigorú vagy az LMP-hez. Mondj egy pártot, amit 1:1-ben el lehet fogadni. Minden "de" és "najó de" és "igen de" nélkül. Ebben a szituációban. Decemberben. 2017-ben. Abban a sötétségben, ami honol ott. És majdnem mindenütt. Sajnos. (attól függetlenül, hogy én NEM szavaznék rájuk)

Komment írásához