Szél Bernadett: Orbán azért akar kormányozni, hogy tovább rabolhasson

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 07:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak úgy repkedtek a durva megjegyzések az LMP miniszterelnök-jelöltjétől. Azt is kijelentette, hogy szerinte a Fidesz nem létezik.

Péntek késő délután Budapesten tartott sajtótájékoztatót az LMP társelnöke, amelyről az MTI aznap este adott ki egy beszámolót. A szöveg szerint Szél Bernadett nem fogta vissza magát, íme, néhány velősebb megállapítás a politikustól:

– Orbán Viktor miniszterelnök Berlinben arról beszélt, ha nem kap pénzt az ország az Európai Uniótól, akkor majd Kínától kér hitelt. „Ez leleplezte a miniszterelnököt, Orbán Viktor nem is a kormányzásra kér felhatalmazást, hanem hogy tovább folytathassa azt a rablótevékenységet, amit barátaival és üzletfeleivel az elmúlt években folytatott.”

– Ha nem lenne az oligarchagépezet, a Fidesz hatalma összeomlana, ezért a jövőben „az lesz Orbán Viktor főtevékenysége, hogy megpróbálja pénzforrással ellátni ezt a gépezetet”.

– A Fidesz nem létezik, az „egy brand, franchise, aminek van parlamenti képviselete, de egy csapat oligarchát takar, akik a magyarországi adófizetőkön élősködnek”.

– Bár a kormány azt állítja, nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, a KSH szerint viszont 1500-zal csökkent a Fidesz alatt. A külföldön született gyerekek száma egyharmaddal nőtt, a Magyarországon születetteké viszont 2 százalékkal csökkent.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 13., 07:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 20:04
  jav.:megerőltetés helyett megerősítése végett
 2. 6
  szegedi789
  2018. január 13., szombat 20:03
  Trollgalamb az árnyékos, saras élőhelyeket szereti. Ahová a kiszemelt kommenttémát csökevényes kis szárnyaival magával viheti. Narancs mellett a szélbernadettos tartalmak a kedvencei. Egyesek szerint, külön szenzorokkal rendelkezik, kiszűrve a szélbernadettos híreket. Ilyenkor csőre önkéntelenül is kinyílik, hogy a mellébeszélésbe oltott terelés ( avagy fideszes hazudozás ) kommunikációs aktusát hajtsa végre, természetesen a tárgytól teljesen eltérve, pontosabban fixa idáinak megerőltetése végett. Folyamat végén mondatok tetemén kapirgálni kezd, enyhe elégedettségérzetét , újabb trolltojások elpottyantásával jelzi.
 3. 5
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 17:26
  A moderátor is észrevette.
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. január 13., szombat 17:25
  Nem elég hülyének lenni, annak is kell látszani, ezért van az, hogy a totál hülye Békegalamb úgy illegeti magát, mint egy kivénhedt táncoskomikus.
 5. 3
  zabrazabra
  2018. január 13., szombat 11:56
  Szél nem fog tudni átjönni a kevés csatornán. Az ATV a pálforduló Gergőkét fogja tolni, a Hírtv meg a Jobbikot.
 6. 2
  Világos
  2018. január 13., szombat 10:46
  Szél azt igérte, hogy feltünően nagy kampányt inditanak.
  Az előrejelzés szerint szeles idő nem várható. Az LMP akkor
  nyeri a választást amikor a Duna visszafelé folyik.
 7. 1
  galambocskám
  2018. január 13., szombat 10:42
  Minél inkább hisztériázik az ellenzék annál kevésbé tűnik alkalmasnak az ország vezetésére. Nem az én szememben mert én egy percig sem tartottam őket erre alkalmasnak.

Komment írásához