Tarlós István is SZDSZ-esként kezdte

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 09., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Párttársa emléke helyett odaáll a szélsőjobbos publicista mellé.”

A DK azt szeretné, hogy az eddig terveknek megfelelően Göncz Árpád egykori köztársasági elnökről nevezzék el a felújítás alatt álló 3-as metró Árpád hídi állomását – írja az MTI.

Gy. Németh Erzsébet, az ellenzéki párt fővárosi képviselője sajtótájékoztatón jelentette ki: a szélsőjobb nyomásának enged Tarlós István, amikor Bayer Zsolt Echo Tv-ben elhangzott „kirohanása elől meghátrálva” meg akarja akadályozni, hogy a felújított 3-as metró Árpád hídi állomását Göncz Árpád városközpont néven nevezzék el.

false

 

Fotó: MTI – Balogh Zoltán

Emlékeztetett, hogy

a Fővárosi Közgyűlés 2016-ban a XIII. kerület javaslatára döntött arról,

hogy a metrómegállót is magába foglaló városrészt Göncz Árpádról nevezik el. Gy. Németh Erzsébet kifejtette, a tervezéskor született döntés arról, hogy a városközpontról nevezik el az ott található metrómegállót. Változott a közterület neve, tehát teljesen logikus, hogy az azon lévő metrómegálló is azt a neve viselje – mondta.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy Tarlós István is SZDSZ-esként kezdte a rendszerváltás utáni politikai pályáját, ugyanúgy, mint Göncz Árpád. Csak míg a volt államfő élete végéig hű maradt ennek a pártnak az eszméihez, addig Tarlós István ettől messze van; a főpolgármester „gyávaságát és gerinctelenségét” mi sem mutatja azonban jobban, hogy a párttársa emléke helyett odaáll a szélsőjobbos publicista mellé – mondta Gy. Németh Erzsébet.

A 3-as metró akadálymentesítése kapcsán elmondta azt is, hogy szerinte a 16 évvel ezelőtti, a 2-es metró felújításánál elkövetett hibákat nem lenne szabad megismételni 2018-ban.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 09., 14:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  öregmedve
  2018. február 09., péntek 19:58
  Dühít, hogy volt pofája felemlíteni ,hogy Göncz Árpádnak mellszobra is áll.
  A szobor a tisztelői adományaiból készült és az ostoba cinikus hatalomnak semmi köze hozzá.
  Szerencsére.
 2. 3
  rworse
  2018. február 09., péntek 18:21
  A sajtó se normális. Folyton Árpádról és Gönczről beszélnek, pedig hídról és városközpontról van szó. A metrómegálló azon a helyen fekszik, amelynek közelében eddig volt egy híd mint érdekesség, mostantól azonban egy frissen létesült városközpont közepén van. Érdemesebb lehet tehát városközpontnak nevezni, mint hídnak, bár ez vitatható. De a vitának azon kéne folynia, hogy híd legyen vagy városközpont legyen a neve a továbbiakban, merthogy ez a téma. Nem Árpád és Göncz a téma, hanem híd és városközpont. Minden budapesti metrómegálló egy földrajzi név, az az utca, tér (híd)..., ahol a megálló van. Eddig nem volt az a metrómegálló egy városközpont közepén, mostantól egy városközpont közepén lesz, tehát ezen lehet vitatkozni, hogy átnevezzék-e a közeli hídról az éppen föléje került városközpontnak. Híd vagy városközpont, városközpont vagy híd? Erről kell szavazni, nem személyekről.
 3. 2
  bétom
  2018. február 09., péntek 17:11
  Bayernak csak a fél analfabéta SP és a bajszos sz.. ÁJ jutott, naná, hogy irigykedik.
 4. 1
  bétom
  2018. február 09., péntek 17:06
  Ki várt mást Tahó-Tarlóstól? A kis lábúja se látszik ki a fideszesek seggéből!

Komment írásához