Több ezer diák a Kossuth térre megy tüntetni iskola helyett január 19-én

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 06., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az oktatási rendszer minősége ellen demonstrálnak majd.

„Ne menj suliba” – ezzel a címmel szerveznek tüntetést diákok a Parlament elé. Az Index által kiszúrt Facebook-eseményre szombat kora estig 6700-an jelezték, hogy ott lesznek, további 25 ezren érdeklődnek a megmozdulás iránt.

A január 19-ére tervezett akciót három diák szervezi, mint írják: az oktatási rendszer minősége és rendszere ellen tiltakoznak, illetve azért, hogy ne legyen 7, 8 vagy 9 órájuk a diákoknak naponta.

Az esemény leírásában egyebek közt hangsúlyozzák: „Nem akarunk mind ugyanúgy viszonyulni a világhoz, mert mind mások vagyunk, ezért az oktatás se faragjon minket egy és ugyanazon mintára. Nézzünk körbe és meglátjuk, hogy tanulni a múlt világáról és a modern világról összefüggően, tartalmasan, jókedvűen és érdekesen igenis lehet! Csak bele kell nézni például a finn oktatási rendszerbe: nincs osztályzás az első években, ezáltal nem alakul ki stressz a gyerekekben; nem alakul ki kiközösítés, mert nem csak oktatnak, hanem közösségeket alakítanak; rövid a napi tanítási idő, ezáltal nem fáradnak el a diákok és jobban tudnak koncentrálni. És ez csak pár példa. Ott a szakértelemre, a kutatásokra és a gyermekpszichológusok véleményére igenis ad az oktatási miniszter. Magyarországon nem.

Még csak szakértő oktatási minisztérium sincs, aki odafigyelne a diákokra.”

A rendezvény céljait így foglalták össze a szervezők:

– Összefoglalni a diákság problémáit.

– Felvilágosítani a diákságot az oktatás modern rendszereiről.

– Felhívni a figyelmet a problémáinkra, és azokra megoldást keresni.

– Egy élhetőbb, gyerekekre szabottabb oktatási rendszerben tanulni.

– Szinte csak diákok részvételével demonstrálni, hogy nekünk, DIÁKOKNAK vannak gondolataink, amiket érvényesíteni szeretnénk.

– MEGMUTATNI, HOGY HA MÁS NEM, AKKOR MI FOGUNK VÁLTOZTATNI A RÉGI, ELAVULT OKTATÁSI RENDSZER IGAZSÁGTALANSÁGAIN, MELYEK BENNÜNKET ÉRINTENEK.

Ne menj suliba #január19 -én!

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 06., 18:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  harcolj
  2018. január 08., hétfő 11:44
  Halló Galambocskáj (lánykori neve Féreg, nickname Görény) , inkább kihúzni kéne a dugót - az agyából. Nagybetű !!!
 2. 1
  galambocskám
  2018. január 07., 07:02
  Helyes. Régen volt tüntetés. Ha minden jól megy akkor a kedvenc szónokaim - gulyásmarci, törley katalin, stb, rácsimpaszkodnak majd az eseményre, ott lesz a juhász, talán a gyurcsincsi és ha mázlim van dalolni fog a kéménymászó mahatma.

  Ki akartam fejleszteni a füldugó után a szemdugót, az Oidipuszt erre a giga ellenzéki kerekasztallá módosult és a Vazul forgalmazása teljesen leállt!

  Tüntetésre fel!

Komment írásához