Több mint kétharmad: Megszavazták a Sargentini-jelentést

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 12., 13:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Elindul a 7-es cikk szerinti eljárás Magyarország ellen.

Elfogadta az Európai Parlament szerdán Judith Sargentini holland zöldpárti képviselőnek a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló jelentését. Ezzel elindul az úgynevezett 7-es cikk szerinti eljárás Magyarország ellen, amelynek végén az Európai Tanács akár a kormány uniós szavazati jogának megvonásáról is dönthet.

A jelentést 448 igen, 197 nem és 48 tartózkodás mellett fogadták el, azaz simán meglett a szükséges kétharmados támogatottság. 2017 tavaszán, amikor az egész folyamat elindításáról szavaztak, csak 393 képviselő nyomott igent.

7 égetően fontos kérdés a Sargentini-jelentésről

Minden, amit még Orbán mai színre lépése előtt tudni érdemes az Európai Parlament eljárásáról. Az Európai Parlament kedden Orbán Viktor részvételével vitázik, szerdán pedig szavaz arról a jelentésről, amely az uniós alapszerződés 7-es cikkelye szerinti eljárás megindítását javasolja Magyarországgal szemben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 12., 13:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 34
  rworse
  2018. szeptember 13., csütörtök 22:04
  Minden mém egy szög Orbán koporsójában. Sajnos kevesen törődnek azzal, hogy koporsó is legyen a szöghöz.

  Én elfogadom az Adatvédelmi szabályzatban leírtakat.
 2. 33
  yoyo
  2018. szeptember 13., csütörtök 21:35
  Cyrano, igazad van, persze.
  Nem gondoltuk, hogy ilyen világban találjuk magunkat.
  Elég sokat dolgoztam azon, hogy személyesen minél függetlenebb tudjak lenni a külvilágtól, ez nagy védettség, de van pár körülmény, ami miatt nem tudom kellő közömbösséggel, vagy derűs távolságtartással kezelni ezt a régi-új rettenetet.
 3. 32
  Cyrano
  2018. szeptember 13., csütörtök 20:58
  yoyo: a mémek viszont sokszor olyanokhoz is eljutnak, akikhez a hírek nem. Olyanokat is röhögésre késztetnek, akik a hatalom hívei. Minap láttam egy mémes ezer éve készített képét osztotta meg egy fideszhívő. Kérdezték is tőle, hogy megvilágosodott? Mire válaszolta, hogy : "Nem, de tetszik". Na így kezdődik az erózió.
  Tudod a SZERt a beatzenéért hallgattuk, aztán lassan beszivárogtak a tudatunkba a hírek is, amit a zenék között mondtak.
 4. 31
  yoyo
  2018. szeptember 13., csütörtök 18:04
  tiszapolgári, én nem vagyok a mémek, a poénkodás, a kommentek ellensége.
  És magától értetődőnek tekintem, hogy mindenki annyit mémezik, poénkodik, amennyit jól esik.

  A véleményem viszont igenis megvan erről az itteni formáról: már nagyon sok éve nyilvánvalóvá vált, hogy a fidesz ellen ez a politikai stílus - padödős tüntetés, petíció, 100ezren a tökömért facebook csoport, mészáros lőrinces, németh szilárdos hahota - alkalmatlan.

  Sőt, alkalmatlan volt, mára már eljutott a helyzet oda, hogy tökmindegy, igazából olyan körülmények között vagyunk, amiben a meglévő feltételek mellett nem lehet legyőzni a fideszt - ha másért nem, és legfőképpen: szó sincsen már demokrata többségről.

  Lehetne azt mondani, akkor legalább a humorérzékünket őrizzük meg, igen, ja.
  De hát ennél sokkal több kellene. Ez a rendszer ugyanis nem fog szépen magától elmúlni.
  Nem egy agresszív összeesküvő csoport vagy ellenséges megszállók áldozata ez az ország. Ha nem lesz orbán, ez a társadalom még ugyanúgy a felelősségvállalásra képtelen, irigy, idegengyűlölő, mindenért másokat hibáztatók országa marad.
 5. 30
  tiszapolgári
  2018. szeptember 13., csütörtök 15:09
  26 yoyo

  Lehet, hogy nincs igazam, de szerintem hétköznapokon ugyanúgy, mint rendkívüli alkalmakkor, a mémesek mémezzenek, a politikusok politizáljanak, az elemzők elemezzenek, a kommentelők kommenteljenek (miután elolvasták és elfogadták az Adatvédelmi tájékoztatóban leírtakat).
  kedvező esetben ezek mindegyike hozzáad valamit a nagy egészhez.
  A mém és a komment viszonylag rövid idő alatt megszületik, de a jó politikai válaszhoz több idő, és emiatt több türelem kell, szerintem.
 6. 29
  rworse
  2018. szeptember 13., csütörtök 01:49
  Mármint ott leszek.
 7. 28
  rworse
  2018. szeptember 13., csütörtök 01:47
  Igen, vasárnap tüntetés. Kíváncsi leszek.
 8. 27
  Cyrano
  2018. szeptember 12., szerda 22:37
  Nyugi skacok.
  Vasárnap tüntetés.
  Tessék ott lenni!
 9. 26
  yoyo
  2018. szeptember 12., szerda 20:57
  tiszapolgári, elég vicces, hogy minden tiptop lenne, csak ezeknek a citromba harapó fanyalgólnak semmi se jó.
 10. 25
  rworse
  2018. szeptember 12., szerda 20:42
  El kéne foglalni a Landerert (tévét, rádiót), beolvasni a petíciót, elzavarni az agitproposokat, a rendőrséget átállítani az oldalunkra, lefogattatni a bűnösöket, felkutatni a felhalmozott aranyat-ezüstöt-gyémántot, kinyitni a NER-széfeket, lefoglalni a külföldi NER-bankszámlákat, beolvasztani az arany vécékagylókat, ledönteni a rászolgált szobrokat... ilyesmi. Mint Malajziában - ott persze az ellenzéki szavazók váratlanul leszavazták a rezsim szavazóit.
  De legalább a következő közvéleménykutatásokban látszódjon meg, hogy az Orbán-rezsim a világ szégyenébe zavarta az országot!

Komment írásához