Fekete-Győr András nyerte a szakállasok viadalát, és mondott egy nagyon eredetit: „Folytatnunk kell a megkezdett munkát”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 10., 17:59
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

„Mozgalmi politizálásra van szükség.”

A Momentum elnöksége még a választások előtt arra tett ígéretet, hogy ha nem jutnak be a parlamentbe, beadják lemondásukat. Így is lett. A hétvégi küldöttgyűlésen döntött a párt, kik kerüljenek vezetői szerepbe.

Ismét Fekete-Győr Andrást választotta meg a Momentum Mozgalom küldöttgyűlése a párt elnökének. Az elnöki tisztségért még Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke, és Dukán András Ferenc, a Momentum korábbi elnökségi tagja és csepeli jelöltje indultak.

Bár eredetileg kétfordulós választás volt a küldöttgyűlés napirendjén, de mivel Fekete-Győr András már az első fordulóban a szavazatok több mint 50 százalékát megszerezte, nem volt szükség második fordulóra.

A 84 fős küldöttgyűlés titkos szavazásán a szavazók 55 százaléka támogatta újra Fekete-Győr Andrást. Nemes Balázs 26 százalékot, Dukán András Ferenc 18 százalékot kapott.

„A Momentum egyetlen év alatt csaknem 200 ezer szavazót tudott meggyőzni, ami ilyen rövid idő alatt szép teljesítmény. Folytatnunk kell a megkezdett munkát, még többeket kell elérnünk, még többeknek kell elmondanunk, hogy milyen Magyarországot képzelünk el. Mozgalmi politizálásra van szükség, nemcsak országosan hanem helyben is. Jelen kell lennünk a helyi közösségekben, tudnunk kell beszélni az emberekkel. A Momentumhoz a választások után országszerte több mint 5000-en csatlakoztak, nemcsak városi fiatalok, hanem tenni akaró emberek, kortól és lakóhelytől függetlenül. Ez is azt jelzi, hogy óriási igény van egy új politikai generációra az országban. Még nagyon hosszú út áll előttünk, de az irány jó, és a lelkesedés is megvan” – mondta a Momentum frissen újraválasztott elnöke a szavazás után.

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 10., 17:59
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához