Egyre durvul Harvey Weinstein ügye, már „szexuális ragadozóként elkövetett” bűncselekménnyel vádolják

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 19:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani szabadságvesztésre is ítélhetik.

Harvey Weinsteint egy harmadik nő ellen elkövetett szexuális bűncselekménnyel is megvádolta az ügyészség.

Az újabb vádak között a korábbiaknál súlyosabb bűncselekmény, a szexuális erőszak minősített – „szexuális ragadozóként elkövetett” – esete is szerepel, amelyért Weinstein akár életfogytiglani szabadságvesztést is kaphat.
A manhattani kerületi ügyész, Cyrus R. Vance Jr. kijelentette, hogy az ügyészség „Harvey Weinsteint az egyik legsúlyosabb szexuális bűncselekménnyel vádolja, amely a New York-i büntető törvénykönyvben szerepel”.

A producer ellen korábban egy 2004-es és egy 2013-as eset miatt emeltek vádat. A harmadik áldozat vallomása alapján frissített vádirat szerint őt Weinstein 2006-ban orális szexre kényszerítette.
Weinstein ártatlannak vallotta magát hétfőn egy New York-i bíróság előtt, továbbra is fenntartja, hogy az ellene szóló állítások mind hamisak, és arra számít, hogy ez ki is derül a bíróság előtt – mondta hétfőn a producer ügyvédje, Benjamin Brafman, aki szerint védence további vádaskodásokkal számol.
Weinsteint hétfőn megbilincselve vezették a bíró elé, és csak a vádlottak padján vették le róla a bilincset. A bíró azonban elutasította az ügyészség indítványát, hogy Weinsteint házi őrizetbe helyezzék. A filmproducer továbbra is szabadlábon védekezhet a májusban letett egymillió dolláros óvadék ellenében, bár elektronikus nyomkövetőt kell viselnie, és nem hagyhatja el New York és Connecticut állam területét.

Korábban ügyvédje megpróbálta elérni, hogy ejtsék az ügyet még az előtt, hogy tárgyalásra került volna. Akkor arra hivatkozott, hogy

„Weinstein úr tagadja a bűncselekmények elkövetését. Soha senkivel nem bocsátkozott olyan szexuális aktusba, amely nem közös megegyezéssel történt”.

Harvey Weinstein tagad: ő soha senkivel beleegyezés nélkül nem létesített szexuális kapcsolatot

Ügyvédje megpróbálja elérni, hogy ejtsék az ügyet még az előtt, hogy tárgyalásra kerülne.

A Miramax filmstúdió és a Weinstein-vállalat 66 éves társalapítóját több mint 70 nő vádolta meg nemi erőszakkal, szexuális zaklatással 2017 októbere óta, amikor a The New York Times és a The New Yorker feltárták zaklatási ügyeit.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 09., 19:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához