Egyre több fotó érkezik bántalmazott nőktől

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 15., 17:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg.

Egyre több fotó érkezik a NANE Egyesület Facebook-oldalára bántalmazott nőktől, akik expresszív fotókban fogalmazzák meg megpróbáltatásaikat vagy éppen szabadulásukat. A képek a NANE Facebook- és Instagram-oldalán található virtuális tárlaton folyamatosan nyomon követhetők, és december 9-én és 10-én egy kiállítás keretében is megtekinthetők lesznek a 2B Galériában.

A #Vankepemhozza közösségi fotósprojektet a NANE azért hirdette meg, mert tapasztalataik szerint a családon belüli erőszak áldozatait ritkán vagy egyáltalán nem hallgatják meg a környezetükben élők. Ha pedig mégis, nem hisznek nekik, vagy nem tartják komolynak a helyzetüket.

Nane

Nane

Fotó: NANE Facebook

 

A jelentkezők vankepemhozza@nane.hu címre küldhetik be fotóikat egy pár mondatos történet kíséretében. A képek anonim módon jelennek meg, ezért fontos, hogy az alkotás ne legyen azonosítható.

A kampány ráhangolódás a 16 Akciónap A Nők Elleni Erőszak Ellen rendezvénysorozatra is, amely az idén azokra a dolgokra fókuszál, amiket a hétköznapokban is meg lehet tenni a nők elleni erőszak csökkentése érdekében. Az eseménysorozat november 25-én, a Néma Tanúk felvonulással indul, és december 10-én a 2B Galéria kiállításával zárul.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 15., 17:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. november 16., csütörtök 19:54
  1, 2

  +1
 2. 2
  tiszapolgári
  2017. november 15., szerda 23:41
  Akiknek a leginkább okuk lenne képekben „kibeszélni” a rendszeresen, akár naponta ismétlődő megaláztatást, azokat a legnehezebb szóra bírni. A feleségem mesélte, hogy a falujukban volt egy középkorú asszony, aki gyakran menekült át a részeg férje elől a szomszédba, ott megvárta, amíg a férj elalszik, utána hazament. Nemcsak a közvetlen szomszédok, hanem mások is tudtak erről, de soha, senkinek eszébe nem jutott volna, hogy a hivataltól kellene segítséget kérni. Mintha valami árulásnak tartották volna idegenek előtt kiteregetni a szennyest.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. november 15., szerda 23:20
  A bántalmazás és az erőszak a legjobb családokban is előfordulhat, és nincs tekintettel az iskolai végzettségre sem.
  Én mégis attól tartok, hogy a rendszeres veréseknek leginkább kitett, mélyszegénységben élő nők és gyerekek nagy része sem a Facebookra, sem az Instagramra nem tud fényképet feltölteni. És még ha lennének is hozzá eszközeik, akkor is félnének a megtorlástól.

Komment írásához