Életfogytiglani börtönre ítéltek egy francia nőt, aki csatlakozott az Iszlám Államhoz

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 03., 17:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Azt állítja, hogy ártatlan, és a férje csúnyán becsapta.

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt egy iraki bíróság egy francia nőt azzal a váddal, hogy csatlakozott az Iszlám Állam terrorszervezethez. A 27 éves Mélina Boughedirt eredetileg hat hónap börtönre ítélték amiatt, hogy illegálisan beutazott Irakba, de a bíróság vasárnap nem jogerősen súlyosbította az ítéletet, arra hivatkozva, hogy új bizonyítékok kerültek elő, köztük egy fotó, amelyen férje az Iszlám Állam fegyvereseivel pózol.

Boughedir, akit tavaly tartóztatták le az észak-iraki Moszulban, kétéves kislányával a karján jelent meg a bíróság előtt. Három ügyvéd képviselte. Ártatlannak mondta magát, azt állította, hogy férje becsapta, és azzal fenyegetőzött, hogy gyerekeivel együtt elhagyja. Szavai szerint ellenzi az Iszlám Állam eszméit, és elítéli férje tetteit.

Mélina Boughedir a második francia nő, akit Irakban életfogytiglani börtönre ítéltek. Kevesebb mint két hónapja a 29 éves Djamila Boutoutaou kapott hasonló súlyos ítéletet. Ez az iraki büntető törvénykönyv szerint jelenleg 20 évi börtönnek felel meg.

Az iraki hatóságok több ezer embert, köztük több száz külföldit tartóztattak le azóta, hogy kiűzték az Iszlám Államot Moszulból és környékéről. Egy részüket kitoloncolták az országból, mások felett pedig gyorsan ítélő bíróságok ítélkeztek, tekintettel a nagyszámú hasonló ügyre.

(MTI)

A borítókép (MTI/EPA/Juszef Rabih Juszef) illusztráció!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 03., 17:22
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához