Életfogytiglanra ítélték a feltalálót, aki saját készítésű tengeralattjáróján brutálisan meggyilkolt egy svéd újságírónőt

publikálva
2018. ápr. 25., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ma hoztak ítéletet az elmúlt idők egyik leghorrorisztikusabb gyilkossági ügyében.

Kim Wall szabadúszó újságíróként publikált többek között a Guardiana New York Times, a ViceSlate és a Time lapjaiban is. Tavaly augusztusban tűnt el, miután interjút készíteni ment Peter Madsen dán feltalálóval, akit addig csak bolondos tudósként és autodidakta tengeralattjáró-építőként ismert a közvélemény. Madsen tengeralattjárója azonban a találkozást követően elsüllyedt; ekkor még tagadta, hogy köze lenne a nő eltűnéséhez; majd azt mondta, hogy Wall halálos balesetet szenvedett a fedélzeten.

Ezután találták meg a nő feldarabolt holttestét Koppenhága közelében, majd Madsen legkülönfélébb magyarázkodó vallomásai ellenére a nyomozás kiderítette a férfi bűnösségét. Madsent életfogytiglanra ítélték Kim Wall meggyilkolásáért, megcsonkításáért és szexuális bántalmazásáért. A további nyomozások feltételezik, hogy Madsennek köze lehet az egyelőre ismeretlen tettes által elkövetettnek tételezett más, hasonló brutalitású csonkításos bűnesetekhez is.

MTI
publikálva
2018. ápr. 25., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához