Huszonöt évet kaptak a Kecskemétről induló parndorfi halálkamion embercsempészei

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 15:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hetvenegy menekült halála szárad a lelkükön.

Első fokon 25-25 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Kecskeméti Törvényszék csütörtökön azt a négy embercsempészt, aki 71 menekült halálát okozta az úgynevezett parndorfi halálkamion ügyében. Mint ismert: még 2015 nyarán felnőttek és gyerekek fulladtak meg egy belülről nem nyitható, szellőzés nélküli, lezárt kamionban. A halálukért felelős embercsempészek Hegyeshalomnál jutottak át velük a határon, az ausztriai Parndorfnál pedig otthagyták a hűtőkocsit.

false

 

Fotó: MTI

Az elsőrendű afgán és a három bolgár vádlottat társtettesként, folytatólagosan elkövetett embercsempészetben és bűnsegédként elkövetett emberölésben találták bűnösnek, ezért bűnszervezet tagjaként valamennyiüket 25 év fegyházra ítélték. Egyikük sem bocsátható feltételesen szabadlábra. A másodrendű vádlottat bűnsegédként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértésben is bűnösnek mondták ki.

Az elsőrendű vádlottat véglegesen, a többieket 10-10 évre kiutasították Magyarországról, és vagyonelkobzást is kiszabtak velük szemben (94 millió, 8 millió, 1 millió, illetve 300 ezer forint).

false

 

Fotó: MTI

A vádirat 26 vádpontot, 33 esetben történt embercsempészet leírását tartalmazta, amelyek közül a 25. vádpont a parndorfi tragédia. A teljes büntetőpernek 14 vádlottja volt.

Az ügy megdöbbentő, olykor hátborzongató részleteiről korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk:

Samsung, Mitkó és a többiek – Hogyan történt a 71 halálos áldozatot követelő parndorfi tragédia?

Hét tárgyalást ültünk végig, és részleteiben megismertük, hogyan működött az a csempészbanda, amelyről rengeteg cikket írtak szerte a világon. Kiderült az is, milyen apró dolgok vezettek a katasztrófához. Amikor 2015 nyarán a libanoni autónepper, Kasszim felvette a telefonját, ismeretlen, mély férfihang köszöntötte. „Helló! Mitkó vagyok Bulgáriából.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2018. jún. 14., 15:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2018. június 15., péntek 22:33
    Ezek egy részét elfogták. Aztán hogy hány embercsempész hány embercsempészménye fullad a tengerbe a lélekvesztőkön amikre felrakják őket sorsukra hagyva, és azokból az embercsempészekből mennyit fognak el, azt nem tudom.

Komment írásához