Kirakják Elon Muskot a Tesla igazgatótanácsának éléről

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 30., 08:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Túl nagyot hazudott, azért kell mennie. Ha nem is messzire.

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) és a Tesla megállapodott abban, hogy Elon Musknak távoznia kell a cég igazgatótanácsának éléről, de a vállalat vezérigazgatója maradhat – adta hírül az MTI.

A döntést egy augusztus elején közzétett Twitter-üzenet miatt hozták meg, amelyben Musk tudatta, hogy fontolgatja a Tesla kivonását a tőzsdéről, és azt állította, hogy ehhez minden szükséges forrás rendelkezésre áll. A baj egyrészt az volt, hogy mindezt a cég tudta nélkül mondta, másrészt kiderült, hogy erre sem pénz, sem terv nincs, tehát kamu az egész. A tőzsdefelügyelet bírósághoz fordult, mert Musk bejelentése ártott a befektetőknek.

A vállalatnak a SEC azt rótta fel, hogy a cég gyakorlatilag semmilyen kontrollt nem gyakorolt afölött, hogy Musk milyen üzeneteket tesz közzé a Twitteren, hogy tartalmaznak-e olyan információt, amelyről hivatalosan is értesíteni kell a felügyeletet, s amit ír, az helytálló-e egyáltalán.

A SEC eredetileg azt szerette volna, ha Musk teljesen felhagy a Tesla vezetésével. A Twitter-üzenet egyébként sokba került, hiszen a felelőtlen kijelentések miatt a Teslának és Musknak 20-20 millió dollár büntetést kell befizetniük.

Elon Musk pályaképéről itt olvashat bővebben.

Az ember, aki rakéta volt

Nehezen elviselhető zseni, az emberiség megmentője, érzéketlen idióta – a SpaceX és a Tesla atyjára mondták már mindegyiket, nem is teljesen alaptalanul. A dél-afrikai születésű, 47 éves amerikai milliárdosra rájár a rúd. A sajtó hol azt feszegeti, hogy elektromos autós cége, a Tesla jóval többet költ, mint amennyit képes megkeresni, hol meg azt, hogy a Twitteren milyen furcsa dolgokat oszt meg a világgal.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 30., 08:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:

Komment írásához