Heten voltak, mint a gonoszok: Franciaországban készültek a nagy merényletre

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 12., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Automata fegyver, kés, gázolás vagy házilag tákolt bomba?

Mindössze 27 éves az a Boszniában született horvát származású, de jelenleg svájci állampolgársággal rendelkező férfi, aki ellen szombaton indítottak eljárást terrorista összeesküvés vádjával – állítja az MTI a vasárnapi Le Journal du Dimanche (JDD) című francia hetilap értesüléseire hivatkozva. A csoport tagjai közül heten vannak előzetes letartóztatásban, egyet pedig rendőri felügyelet alá helyeztek. A gyanúsítottak a Telegram nevű titkosított hálózaton keresztül tartották egymással a kapcsolatot. Az üzenetekből kiderült, hogy a következő hónapokban akartak merényletet végrehajtani. A csoportból már hárman beismerték, hogy az Iszlám Állam támogatói, és azt tervezték, hogy embereket ölnek meg, de azt még nem döntötték el, hogy automata fegyverrel, késsel, gázolással vagy házilag készített bombával.

A csoport vezetőjét eredetileg Milutin Jakovljevicnek hívták, de egy ideje Abd’al Muhaymin Al-Bosnie-nak nevezi magát. A fiatal férfi a jugoszláviai háború idején született Boszniában, majd anyjával és testvérével Svájcba menekült. Hatósági információk szerint 2014-ben radikalizálódott, mecsetbe nem járt.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 12., 18:11
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  tiszapolgári
  2017. november 13., hétfő 06:44
  3

  Akkor el-Mousse te a jó édes Pócsra!
 2. 3
  rworse
  2017. november 13., hétfő 01:24
  "Abd’al Muhaymin Al-Bosnie"

  Eeeeee... Én meg Ibn el-Mousse Alamein Hubrisse Al-Hungrieéeée.
 3. 2
  tiszapolgári
  2017. november 12., 21:51
  De igen, azok.
  Csak azt nem értem, hogy a határkerítés mi a picsáért van, ha ez a boszniai horvát még a menekültáradat előtt simán le tudott telepedni Svájcban.
 4. 1
  galambocskám
  2017. november 12., 20:39
  MInt a gonoszok? Hát nem azok?

Komment írásához