Megszólalt az ELTE zaklatás miatt menesztett dékánja: „viszonylag tiszta” a lelkiismerete

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 09., 16:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szerinte olyan dolgok kerülnek elő, amikhez semmi köze.

Az mno.hu-nak adott interjút az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Tanító- és Óvóképző Karának szerdán menesztett dékánja. Az egyetem a hét közepén ismerte el, hogy a központi etikai bizottság eljárást folytatott egy vezető státuszú oktatóval szemben, majd elbocsátották, mert „visszaélt vélt vagy valós hatalmi helyzetével, és megsértette a panaszos emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét”. A hírek korábban arról szóltak, hogy a kar egyik oktatója hallgatókat és kollégákat is zaklathatott.

false

 

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Mikonya György a portál újságírójának azt mondta, olyan dolgok kerülnek elő, amikhez semmi köze, és szerinte az ő „lelkiismerete viszonylag tiszta”. „Az én lelkiismeretem viszonylag tiszta. Vétkes vagyok, ezt elismertem, elnézést is kértem, mással pedig nincs vétkem” – mondta Mikonya, aki nem mondta ki, hogy zaklatásról volt-e szó, mert „nem teljesen érti, mire mondják, hogy zaklatás”.

Mikonya azt is hozzátette, hogy „a feladatai megszakadtak, nem tudta a másnapi óráit megtartani, a pályáját ez megtöri véglegesen”. Szerinte „ilyen médiaözön mellett nem valószínű, hogy újra el tud helyezkedni”. Az mno.hu felvetésére, hogy jogosnak érzi-e az elbocsátását, a volt dékán nem válaszolt érdemben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 09., 16:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. november 09., csütörtök 21:29
    Fogad ügyvédet?

Komment írásához