Több száz disznótetem rothad Tiszaföldváron

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 09., 11:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A környéken élők jelentették az esetet a kormányhivatalnál, ám a polgármester azt állítja, nem tud semmit a tetemekről.

A Szoljon.hu írta meg olvasói bejelentések alapján, hogy több száz döglött disznó oszladozó maradványaitól bűzlik Tiszaföldvár. Egy Facebook-csoportba képeket is mellékeltek, amelyen az látszik, hogy egy árokban rengeteg sertéstetem hever a napon. A vidéki lap olvasói azt állítják, hogy bejelentették az esetet a kormányhivatalnál, ám az Index megkeresésére a helyi polgármester, Hegedüs István úgy nyilatkozott, hogy hozzá nem jutott el hivatalos bejelentés az esettel kapcsolatban.

A képeket az ottani sertéstelep volt munkatársa készítette még augusztus huszadikán. Az Indexnek sikerült elérni a férfit, aki a lapnak arról számolt be, hogy 3000 disznó tetemét ásták el a telep mögött, amit csak vékony földréteg borít. A képek akkor készültek, amikor a sertéstelep zárt részéből géppel kellett kihordania 150-200 elhullott sertés tetemét. Voltak tetemek, amelyek már hetek óta hevertek ott, és azokból evett a többi disznó; miközben hordta ki a dögöket egy hátsó árokba, volt, amelyik fel is robbant.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. szept. 09., 11:09
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. szeptember 10., hétfő 06:59
  Mit szól ehhez tiszaföldvári?
 2. 1
  bjudit
  2018. szeptember 09., 14:30
  Hát augusztus 20 óta eljuthatott volna a hír a kormányhivataltól a polgármesterig ezerszer, és már rég meg kellett volna oldaniuk a problémát együtt vagy külön. De az is halál szomorú, hogy az önkormányzat és az állam közti különbség úgy mosódott el 2010 óta a fejekben, mintha soha nem szűnt volna meg a tanácsrendszer.

Komment írásához