Újabb halálos fenyegetéseket kapott a Charlie Hebdo szerkesztősége

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 06., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egy szexuális zaklatással megvádolt iszlamológusról készült karikatúra csapta ki a biztosítékot.

Feljelentést tett hétfőn a Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap, amely újabb halálos fenyegetéseket kapott, miután múlt heti számának címlapján a szexuális zaklatással megvádolt Tariq Ramadan iszlamológusról közölt karikatúrát. (A címlap ide kattintva látható.) Riss lapigazgató a Europe1 rádióban elmondta, hogy a szerkesztőség ellen 2015. január 7-én elkövetett, 12 áldozatot követelő iszlamista merénylet óta – amelyet az al-Káida terrorszervezet magára vállalt – nem szűntek meg a halálos fenyegetések a lap ellen.

„Igazán soha nem szűntek meg a fenyegetések, de tény, hogy vannak csúcspontok, amikor egyértelmű halálos fenyegetéseket kapunk a közösségi oldalakon” – mondta a lapigazgató. „Most egy újabb érkezett. Nem könnyű megmondani, hogy komolyak-e ezek a fenyegetések vagy sem, de elvi okokból mindig komolyan vesszük és feljelentést teszünk” – tette hozzá.

A karikaturista szerint „kissé meglepő, hogy azok után, ami Franciaországban történik három-négy éve, még mindig vannak ilyen erőszakos reakciók, felhívások gyilkosságra”.
„Mondhatunk bármit a Charlie Hebdóról, semmi gond. De valakit nem lehet halálosan megfenyegetni sem az utcán, sem egy lapban, sem sehol. Nem szabad feladni az elkötelezettségünket. Mi folytatjuk. Hűek maradtunk az irányvonalunkhoz” – mondta Riss.

A lap múlt heti számának címlapján az egyik legismertebb iszlámszakértő, Tariq Ramadan erekcióban lévő nemi szervvel látható, felette „az iszlám hatodik pillére” felirattal. 
Tariq Ramadan, a Muzulmán Testvériség egyiptomi iszlamista szervezet alapítójának 55 éves svájci állampolgárságú unokája – aki az oxfordi egyetem professzoraként a konzervatív muzulmán körökben nagy népszerűségnek örvend – Franciaországban vitatott személyiség: a köztársaság világi jellegét hirdető és védő értelmiség a politikai iszlám hirdetőjeként tartja számon. Tariq Ramadan gyakori vendége a francia televíziók iszlámról szóló vitaműsorainak.

A teológus a Facebookon reagált először a francia sajtóban megjelent vádakra, s azokat a „mindenkori ellenségei” által elindított rágalomhadjáratnak nevezte. Tariq Ramadan ellen tíz nappal ezelőtt érkezett az első feljelentés nemi erőszak, szexuális támadás és fenyegetés vádjával, majd csütörtökön egy másik nő hasonló vádakkal tett ellene egy második feljelentést.

Halálos karikatúrák – Vérfürdő Párizsban

Terroristák támadtak a Charlie Hebdo francia szatirikus lap szerkesztőségére. A halottak száma egyelőre 12.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. nov. 06., 14:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  galambocskám
  2017. november 07., kedd 06:36
  Köszönöm, akármilyen rworse! (Epigon ellen nincs orvosság. Rosszabbul kéne írnom...)
 2. 7
  szegedi789
  2017. november 06., hétfő 23:06
  jav.:szólásszabadság
 3. 6
  szegedi789
  2017. november 06., hétfő 23:04
  Grrrerke Leokádia Galamb Béla akkor járt volna el tisztességesen, tisztességes trollként ! , ha hozzáteszi, jó fideszes módjára, hogy ChH nem játszadozhat semmilyen vallás érzékenységével, meg egyébként is ChH tehet mindenről. Meg magára vessen szemét balos banda, esetleg meg is érdemelnék. Bármit , illetve annak ellenkezőjét is. Á la Hetiválasz, á la fidesz...........

  Így hiányérzete támad az ember fiának, mert ez kérem eléggé szimbolikus, mármint ChH, hisz hullarablással egybekötött migránsozás rajtköve volt. (Fokozom a képzavart.) Csodálkozom, hogy Béla, aki Etelka Galamb, nem érzett rá a kettősmércézés fideszes ízére, így szolásszabadság liberális eszméjét is gaz firkászok ellen lehetett volna fordítani. De nem !

  Pontlevonással kell illetnem Etelka trollt, mert így nem elég összetett és kifinomult. Szimpla "fúj iszlám" ? Már nem is tisztel meg minket valami kicsit bonyolultabb ömlengéssel???????

  Illetve, a közösségi médiában történő fenyegetés olvastára (?), azonnal bedobja az iszlámozást ! Mintha úszó lenne, aki a rajt elhangtása előtt 10 órával fejest ugrana a még félig se feltöltött medencébe !

  Nyilván nem rasszista. Hogy mindig. Arra. Gerjed. Naponta , 100-szor.
 4. 5
  rworse
  2017. november 06., hétfő 21:00
  A texasi mészárláshoz beírtam a grrreselyű helyett, amit a kereszténységről gondol - mert ő nem írta be.
 5. 4
  tiszapolgári
  2017. november 06., hétfő 18:50
  Olvassa már el a cikket, maga szerencsétlen.
 6. 3
  galambocskám
  2017. november 06., hétfő 17:59
  "Újabb halálos fenyegetéseket kapott a Charlie Hebdo szerkesztősége."

  Minden jel szerint a vice az a vak (és hülye) akit megtépáztak a feldúlt fideszes dámák.
 7. 2
  tiszapolgári
  2017. november 06., hétfő 17:50
  1

  Sem a nemi erőszak, sem a szexuális támadás, sem az álló f-a-s-z nem iszlám sajátosság, a legtöbb vallás hívei képesek rá, kivétel nélkül.
 8. 1
  galambocskám
  2017. november 06., hétfő 15:24
  Miért is nem szeretem én az iszlámot, miért is nem szeretem én az iszlámot....hát fogalmam sincs.

  Kedves, szelíd, szimpatikus vallás.

Komment írásához