Zár alá vette a szcientológusok központját a NAV

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 02., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Zár alá vette a szcientológusok budapesti, Váci úti ingatlanát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – számolt be a földhivatali bejegyzésre hivatkozva kedden délután a Híradó.hu.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai októberben tartottak házkutatást a szcientológusok XIII. kerületi, Váci úti központjában, miután a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) több panasz érkezett olyan magánszemélyektől, akik korábban az „egyház” tagjai voltak, vagy más módon kapcsolatba keveredtek a hivatalos egyházként el nem ismert „szektariánus csoportosulással”.
Az NNI személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.
A Híradó.hu a házkutatást követően bejutott a budapesti, Váci úton lévő épületbe, és ott munkatársuknak épp azt kínálgatták, ami miatt a NAIH is vizsgálódik: „a kérdőíves kikérdezést, amelynek során felmérik, a kitöltőnek mennyire van szüksége a szcientológia gyámságára”.
Sajtóhírek szerint a hatóságok azt gyanítják, azok a módszerek, amelyekkel a szcientológusok a tagjaikról információkat, személyes adatokat gyűjtenek, és ahogyan ezeket tárolják, törvénysértők, és súlyos visszaélésre adnak lehetőséget. 
A szcientológusok a vallásszabadság elleni támadásként értékelik a rendőrségi akciót – írták.

szerző
MTI
publikálva
2018. jan. 02., 18:15
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  MonaLujza
  2018. január 03., szerda 16:59
  Veér András és Erőss László pszichológusok már évekkel ezelőtt leírták nem egy könyvükben, hogy micsoda szenny és fertő ez az "egyház". Nem egyház. Aki azokat a könyveket olvasta, nem lepődik meg azon, hogy a tagjaik szexuális partnereit egytől egyig lejegyezték, mert ők kasztok szerint engedik, hogy ki melyik kasztbelivel dughat, a "gyónás" anyagait és a vétkeik bevallását videón rögzítették, a központba is elküldték, egyszóval a zsarolás szisztematikus és ördögi kiépítésén. Azt a mocskot, amit egyháznak neveznek, mindenhol be kéne tiltani.
 2. 1
  tiszapolgári
  2018. január 02., kedd 21:22
  Majdnem húsz éve, Orbán első miniszterelnöksége idején a kormány a Hit Gyülekezetét kezelte hasonlóan destruktív szektaként. Elsősorban Semjén egyházügyi államtitkár és a kisgazda Molnár Róbert járt élen a baszakodásokban, amik elsősorban a megtért fiatalok szüleinek a feljelentéseire voltak alapozva, de úgy tudom, emellett az APEH is folyton ott szimatolt.
  Azóta sok víz lefolyt a Dunán. Molnár Róbert megtért, Semjént pedig két alkalommal is meghívták előadást tartani a Szent Pál Akadémiára.
  Úgyhogy bízni kell, buzgón imádkozni, és előbb-utóbb minden jóra fordul.
  Vagy elhányjuk magunkat. Kinek-kinek ízlése szerint.

Komment írásához