Megtalálták a kilenc napig barlangban rekedt thai gyerekeket: élnek!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 02., 19:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mind.

Még június 23-án tűnt el egy thai gyerekcsoport a thaiföldi Tham Luang barlangrendszerben. A 11–16 éves gyerekekből álló focicsapat 25 éves edzőjükkel indult el a barlangba, de vissza már nem tértek: napokig nem adtak hírt magukról, egy hirtelen esőzés miatt a barlangba bevezető járatokat elzárta a megemelkedő víz.

A kutatás azonnal elkezdődött, amikor a gyerekek hátizsákjait, biciklijeit megtalálták a barlang bejáratánál. A keresést azonban nagyban nehezítette a folyamatos esőzés és a növekvő vízszint. A mentőakció során búvárokat is bevetettek, élelmiszercsomagokat úsztattak be, hátha eljutnak a barlangrendszer szárazon maradó részeire.

A szakértők kilenc nap után is bíztak abban, hogy egy olyan részen rekedtek a gyerekek, ahova ilyenkor sem ér el a víz. A föld alatti járatok magasabban fekvő, Pattaya Beach nevű részén pedig ma meg is találták a gyerekeket és edzőjüket, mind a 13-an életben vannak. Arról, hogy hogyan sikerült átvészelniük a kilenc napot, még nincsenek hírek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 02., 19:50
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. július 04., szerda 07:45
  Ha tényleg hónapokig tart, míg fel is tudják hozni őket, akkor sorozat lesz belőle, biztos dolgoznak már a producerek a jogokért.
 2. 1
  rworse
  2018. július 02., hétfő 21:06
  Ebből film lesz.

Komment írásához