A Fidesz néhány év alatt masszív utálatra tanította az országot, mára már a kispárnánk alatt is menekültek vannak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kormánypropaganda gyűlöletnaplójára senki sem lehet büszke.

Még a 2010-es kormányváltás első éveiben volt rá némi remény, hogy élhetünk egy viszonylag normális országban egy kevésbé normális Fidesz vezetése mellett is, de ez már csak álom. A Fidesz „mindenkiellenes” retorikája rövid idő alatt emberek millióit képes volt utálatra tanítani, az uszító kormánypropaganda hatásai egyre jobban érzékelhetők, és ez a választás közeledtével minden bizonnyal csak erősödni fog.

A 24.hu összegyűjtötte, hogy csak 2015 tavaszától milyen kézzelfogható eredményei voltak a fideszes kormánypropagandának, hogyan csapódott le a temérdek szenny az emberekben. A portál közel húsz olyan esetet szedett össze, amikor valakik csípőből beleálltak az utálkozásba, mert azt hitték, migránsokkal van dolguk. Ezek a példák is bizonyítják, mennyire kiszolgáltatottak a kormányközeli szócsövekre hagyatkozó emberek, és mekkora Orbán Viktorék felelőssége abban, hogy egyre nagyobb a mesterségesen gerjesztett félelem és düh.

Menekültpara Kömlőn és Őcsényben, verés Szegeden

Az egyik legabszurdabb eset a napokban napvilágot látott kömlői eset, amikor már hátizsákos falubeliekről képzelték azt a helyiek, hogy menekültekkel van dolguk. A polgármesternek kellett elsimítania az ügyet. És ott van ugye az őcsényi mizéria, amely önmagában megmutatja az ország mai állapotát: félelem néhány ártalmatlan, jogosan itt tartózkodó menekült miatt, tettlegesség, gyűlöletáradat. Erre a miniszterelnök pedig képes volt úgy reagálni, hogy ezzel nincs semmi gond, jogos az őcsényiek felháborodása.

A portál felidézte azt a 2015-ös szegedi brutális verekedést is, amikor egykori börtönőrök rontottak neki egy Kubában született, de 1 éves kora óta nálunk élő férfinak, megütötték őt is és a barátnőjét is. Szintén erőszak lett a vége egy idei esetnek, amikor a Kálvin téri aluljáróban elkezdett mocskolódni egy férfi, mert a pizzéria alkalmazottja angolul szólt hozzá. Egy éppen arra járó lány beleállt a vitába, hogy megvédje az alkalmazottat, erre az üvöltő férfi megütötte őt.

Mindenki migráns

Kicsivel több mint két éve Kiskunhalas környékén túrázókra hívták rá a rendőröket, mert valakik azt hitték, hogy egy menekültekből álló csoport menetel a természetben. Tavaly márciusban pedig dél-baranyai falvakban keltett riadalmat egy csapat lovastúrázó fiatal.

Idén márciusban derült ki, hogy A martfűi rém c. film forgatásakor a környékbeliek több bejelentést is tettek, miszerint menekültek ólálkodnak a környéken, 2015-ben pedig Nagymágocson, a susnyásban egy közmunkás és egy földmérő-csapat egymást nézte migránsnak, jelentették is a veszélyt a rendőrségnek.

Felbontotta háromoldalú megállapodását az ORFK a Helsinki Bizottsággal és az ENSZ-szel

Nehezebb lesz egy menedékkérőnek jogi segítséget adni, mint egy bűnözőnek, mondják a Helsinkinél. Nemrég a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) egyoldalúan mondta fel a 18 éve élő megállapodását a Magyar Helsinki Bizottsággal.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 08:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  szegedi789
  2017. november 04., szombat 18:26
  Galambka, bárhogy cifrázza, jelen bejegyzés alatt csak öngólt rúghat!
  Vagy nem érzi a helyzet iróóóniáját... ?????

  Nem. De a "migránshadak" annyira szipi-szuper kreténség, még öntől is...........
 2. 3
  tiszapolgári
  2017. november 04., szombat 10:58
  A romániai forradalom idején futótűzként terjedt el a hír, hogy a menekülő szekusok civil ruhában, de a fegyvereiket megtartva, Magyarországra szökve próbálnak elrejtőzni. Lehetséges, hogy Budapesten vagy a Dunántúlon ez a hír nem volt annyira rémisztő, de volt néhány nap, amikor a Romániával határos Hajdú-Biharban az emberek fel voltak készülve a legrosszabbra, nyilván így volt Békésben és Csongrádban is. Ugyanilyen rémületet váltott, amikor a délszláv háború idején egy lövedék egy Baja környéki tanyánál csapódott be, és attól lehetett félni, hogy szerb csapatok átlépik a magyar határt.
  De óriási különbség, hogy akkoriban az ijedtség csak rövid ideig, néhány napig tartott, és az akkori kormányok nem, inkább a (túlspilázásra egyébként is hajlamos) média gerjesztette a feszültséget. Ma viszont ez a kormányprogram. Az is nagy különbség, hogy 1990-ben nemcsak az erdélyi magyarok, hanem a románok is rengeteg segélyt kaptak a magyar hadseregtől és a lakosságtól, ma pedig hagynánk megdögleni a menekülteket a patakparton.
 3. 2
  rworse
  2017. november 04., szombat 09:45
  Orbán Viktor: Mein Kampf
 4. 1
  galambocskám
  2017. november 04., szombat 09:05
  Ugyan kérem. Ha az ember kidugja az orrát a Narancsból és körülnéz a Hírkeresőben ott éppen elég olyan híradást talál amely elveszi a kedvét a bevándorló tömegek jelenlététől.

  Nem egy-két menekültről van szó akiket a bevándorlási hivatal menekültnek nyilvánít hanem a sajátos viselkedésű, főleg férfiakból álló migránshadakról.

Komment írásához