A helyettes államtitkár San Fransiscóban a cserkészekkel kampányolt

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 04., 16:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ennyi hülyeséget még a komcsik sem mondtak az úttörökről.

A cserkészség életforma és elköteleződés, olyan jellemformáló erő, mellyel a közösség tagjai a nemzeti kultúrát, hagyományt és identitást egészen gyermekkortól őrzik – hangsúlyozta dr. Szilágyi Péter, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára szombat este, a 45. alkalommal megrendezett magyar cserkészbálon San Franciscóban. Az MTI tudósítása szerint a helyettes államtitkár úgy véli: a cserkészek őrző-védő tevékenysége az anyaországtól több ezer kilométerre élő magyarság fennmaradásának biztosítéka.

Itt még Budapesten beszél Dr. Szilágyi

Itt még Budapesten beszél dr. Szilágyi

Fotó: MTI – Soós Lajos

A cserkészcsoportok mellett fontos kiemelni a Magyar Katolikus Misszió és a San Francisco Környéki Magyar Iskola áldásos tevékenységét is, amelynek tagjai nagyban hozzájárulnak

a magyar kultúra virágzásához

az Amerikai Egyesült Államok nyugati partján – hangsúlyozta Szilágyi Péter, majd rátért a lényegre. A h. államtitkár ugyanis arról beszélt, hogy mivel a magyar kormány 2010 óta „biztos hátországként” áll a diaszpóra magyarsága mögött, ahhoz, hogy ez a jövőben is így maradjon és a „megkezdett munka folytatódjon”, fontos, hogy a külhonban élő magyarok is hallassák hangjukat a közelgő magyarországi országgyűlési választásokon.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 04., 16:02
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  tiszapolgári
  2018. február 05., hétfő 14:35
  „Tatárin nyet, cserkesz, rodneja cserkesz, golovi rezsu.”
  (Nem tatár, cserkész, született cserkész, fejeket levágok.)
 2. 2
  HalápyMiksa
  2018. február 04., 17:55
  "- A cserkészekhez? - kiáltotta Švejk. - Örülök, hogy a cserkészekről hallok. Egyszer Mydlovaryban, Zliv mellett, a hlubokái járásban, ami a České Budějovice-i járási kapitánysághoz tartozik, éppen amikor gyakorlatozni voltunk ott a kilencvenegyesekkel, a környékbeli parasztok vadászatot rendeztek a községi erdőben a cserkészekre, akik ott nagyon elszaporodtak. El is fogtak hármat. A legkisebbik, amikor megkötözték, úgy sikított, ordított és jajgatott, hogy még mi, az edzett katonák se bírtuk nézni, és inkább félrementünk onnan. Amíg összekötözték őket, az a három cserkész megharapott nyolc parasztot. Amikor aztán a községi bírónál nádpálcával megkínozták őket, akkor bevallották, hogy nincs a környéken egyetlenegy rét se, amit le ne tiportak volna napozás közben, meg hogy az a nagy, érett rozstábla Ražice mellett, éppen aratás előtt, tisztára véletlenből égett le, amikor a rozsban nyársonsültet csináltak egy őzből, amire késsel mentek rá a községi erdőben. Az erdei táborhelyükön találtak több mint egy fél métermázsa lerágott csontot, szárnyasokból és erdei állatokból, óriási mennyiségű cseresznyemagot, rengeteg éretlen almacsutkát és még más finomságokat is."
 3. 1
  naki
  2018. február 04., 17:20
  A magyar kultúra virágzásához az járulna hozzá, ha az Orbán-kúrmányzat először is megtanulna írni-olvasni. Mikor ez megvan, megy úgy-ahogy, jöhet az értő olvasás tanulása. Kezdjék az Egri csillagokkal, abból hazafiságot is tanulhatnak. Mikor ez is megvan, nos, szórjanak hamut a fejükre és kövessék meg a nemzetet. Elő a lopott szajréval, utána távozzatok és kárhozzatok.

Komment írásához