Kormányzati kiadvány az elmúlt nyolc év sporteredményeiről, és a magyarázat, hogyan termel mindez pénzt az egészségügynek

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 29., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Egyértelmű, nem?

Megjelent a Hajrá, magyarok! című kiadvány, amely bemutatja az elmúlt nyolc évben elért eredményeket a sport, a sportpolitika területén, adta hírül az MTI. A kiadványt hétfőn mutatta be Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, aki a kiadásért és a szerkesztésért is felelt.

És a színvonalas tálalásért is, valószínűleg, a bemutatón ugyanis azt találta mondani, hogy „felmérések alapján minden sportra fordított egy forint két forint megtakarítást eredményez az egészségügyben”. Hogy ezt Nyitrai milyen felmérés alapján állította, nem tudjuk, de az üzenet egyértelmű: továbbra sem a kórházaknak adnak pénzt, hanem a stadionoknak, miért is ne, lám, termeli a pénzt rendesen!

Nyitrai szerint a kormány három célt tűzött ki a sportban, mégpedig:

 

 • a fiatalok napi szinten sportoljanak (mindennapos testnevelés, ugyebár),
 • hogy Magyarország minél több nagy presztízsű sportesemény házigazdája legyen (az olimpia továbbra is nagy álom, ugyebár),
 • és hogy a sportoláshoz megfelelő, modern infrastruktúra álljon rendelkezésre (stadionok, ugyebár).

 

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár ehhez hozzátette: a kormány felismerte, hogy a sport az élet minden szegmensére kihat, s ezért nemzetstratégiai ágazatként kezeli ezt a területet. „Magyarország igazi sportnemzet, s a sport közös nemzeti ügy.”

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője pedig  bejelentette, hogy februárban és márciusban országjárásra indulnak Szabó Tündével és Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral; minden megyei jogú városba ellátogatnak, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a Hajrá, magyarok!, és hogy folytassák a párbeszédet a sportszakemberekkel, a pedagógusokkal, a versenyzőkkel.  A 36 oldalas kiadvány 100 ezer példányban jelenik meg.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 29., 15:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  hóvarjú
  2018. január 30., kedd 17:14
  Ja, és amikor jönnek majd az első golfsikerek, az is rendkívüli motiváló erő lesz a béreseknek, a summásoknak, a részaratóknak, lehet majd csapatot építeni...
 2. 3
  tiszapolgári
  2018. január 29., hétfő 22:47
  Kár, hogy túl hamar küldték nyomdába az anyagot, így a teniszsikerek nem kerülhettek bele. Pedig milyen jó kis motiváció lehetne a borsodi és baranyai kistelepüléseken! „Nincs munkád, baszki? Teniszezzél!”
 3. 2
  zakzag
  2018. január 29., hétfő 17:34
  Én már lemondtam erről az országról. az emberek gondolkodásában kellene változtatni a tényleges változtatáshoz, de az itt sosem fog megváltozni.
 4. 1
  Világos
  2018. január 29., hétfő 16:44
  Van igazság! A stadionok üres székekén nem ka a nemzet aranyeret, a pénztárosok
  nem kapnak sérvet a pénzemeléstől, a fütött stadionokba nem járó közönség nem
  fázik meg. A nem létező közönség nem kap a kiabálástól torokgyulladást.
  Nem kell a rendőröknek biztositani a rendezvényeket kevesebb a sérülés.

Komment írásához