Hiába verte a mellét Tarlós, a szervezők kiröhögik: még két évig tuti lesz Red Bull Cirkusz

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 30., 12:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az a kérdés, ő hol lesz két év múlva.

Miután Tarlós István a Red Bull Air Race-t követően belengette, hogy még az is lehet, hogy hasonló formában nem rendezik meg többet Budapesten a futamot, mert lehet abban valami, hogy a fővárosiaknak a több hétig tartó közlekedési káoszon túl konkrétan még az életminősége is romlik a repülő bolhacirkusz miatt. Természetesen a főpolgármester hamar észbe kapott, nem úgy gondolta ám…

Miért nem viszik már a francba a főváros közepéről a Red Bull Repülő Bolhacirkuszát? Hármat találgathatsz!

1. Korrupció 2. Kisebbrendűségi komplexus 3. Besenyei Péter

Most  a szervezőcég egyik tulajdonosa a Világgazdaságnak adott interjújában helyre tesz egyet s mást.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, Gyulay Zsolt nyilatkozata szerint úgy készülnek, jövőre is lesz futam.

Gyulay elmondása szerint meglepetésként érte a szervezőket egy zökkenőmentes lebonyolítás másnapján a főpolgármesteri nyilatkozat, úgy hogy a magyar kormány 2020-ig kötelezte el magát a rendezvény mellett, míg a Forma–1 mellett 2026-ig.

A vezérigazgató szerint Budapestnek annyira nagyon megéri a Red Bull Air Race megrendezése, mivel ez rengeteg reklámot jelent a világban, hogy igazán balgaság lenne megszabadulni tőle. Gyulay számításai szerint tavaly 17 millióan látták világszerte a futamot, és ez reklámértéken 5 milliárd forintot ér.

Így már simán érthető, miért kapta meg 90 százalékos kedvezménnyel a fővárosi területhasználatot a futam szervezője.

Bár ember nem hallott még arról, hogy a repülőshow-t bárki tévéből nézte volna… Ennyit a hatalmas reklámértékről.

És bár lehet, hogy a Red Bull Air Race versenyzői szerint az Air Race budapesti futama olyan, mint a Forma–1-nek Monte-Carlo, ahol szintén egy belvárosi futamról van szó, ez még nem bizonyítja a parádé létjogosultságát, meg nem is annyira érdekel senkit a párhuzam azon kívül, hogy Gyulay e két cirkuszért felel.

Gyulay szerint a helyszínváltoztatás nem érné meg Budapestnek, mivel elveszítené a főváros a promóciós lehetőségeket: „Kirakhatjuk egy reptérre is, ott is érdekes lesz, de ez mire jó a rendező országnak?”

Halkan tesszük hozzá, a kormány 2018 és 2020 között évi legfeljebb 6 millió euróval támogatja a szervezést a költségvetésből.

(Világgazdaság)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 30., 12:52
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  Juliusz
  2018. július 01., 09:48
  Momentán népszavazni szeretnék róla!
 2. 1
  Hofipisti
  2018. június 30., szombat 16:40
  Eszi fenyő, fogadjuk el a 17 mio nézőt. Ha ez így van, akkor egy "reklámnéző kerek 280 Ft? Ez hogy jött ki? És akkor még nem is beszéltünk a 6 mio EUR szponzor adóforintról, ami mai áron újabb 2 mrd! Jó volna tudni, hogy kik azok, akiknek ez megéri! Biztos vannak néhányan!

Komment írásához