Az államtitkár megüzente, hogy a melegek nem alapíthatnak családot

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 01., 07:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Majd a veszprémi érsek elmondta, hogy van pozitív és negatív másság.

A Református Egyházi Napok kaposvári fórumbeszélgetésén szólalt fel tegnap Novák Katalin, a kormány család- és ifjúságügyért felelős államtitkára, hogy nagyon fontos dolgokat osszon meg a közönséggel.

Bár a rendezvény témája nem ez volt, Novák az MTI tudósítása szerint valamiért elég sokat beszélt a meleg párokról. Szerinte stabilan kell állnunk a jövőben is a házasság értéke mellett, mert fennáll a veszély, hogy amikor „egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolnak egyesek, elfeledkezünk a többségről”, jelentsen ez bármit is.

Fenyegető jeleket is lát Novák, amelyek megpróbálják megbontani a család egységét, de ettől annyira mégsem kell tartani a kormánypárti politikus szerint, ugyanis ezek „a média által jelentős mértékben felnagyítottak”.

Novák még arról is beszélt, hogy „amikor az élet továbbadásának szentségéről, a férfi és nő házasságban betöltött szerepéről, hagyományos férfi és női szerepekről beszélünk, a nyilvánosan szereplők óvatosan fogalmaznak, mert félnek attól, hogy a homofóbia vádjával illetik őket, akkor is, ha a legegyértelműbb összefüggéseket mondják ki”. Például ha meleg párok örökbefogadási jogáról van szó, megtorpanni látszik a logika. Amúgy pedig szerinte „szabad bátran beszélni nyilvánvaló kérdésekről”.

false

 

Fotó: MTI/Mónus Márton

Újabb fontos, bár elég érthetetlen gondolat: „az, hogy egy nőnek legyen gyereke, emberi jogként jelenik meg, valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja”.

Nem szabad elfeledkeznünk a többségről, amelynek értékei és a gyerekvállalás mellett határozottan ki kell állni; a családhoz kell egy nő és egy férfi, és pont elég hozzá egy nő és egy férfi – magyarázta Novák, aki a tiszta vízhez hasonlította a családot: bár az üdítőitalokat sokat reklámozzák, a vizet e nélkül is minden gyerek szereti.

A fórumon felszólalt Márfi Gyula veszprémi érsek is, aki azt a gondolatot osztotta meg, hogy van pozitív és negatív másság. Azt mondta, hogy a „fiú más, mint a lány, ez pozitív másság, ma ezt el akarják törölni”. Az egynemű partnerek pedig szerinte nem alternatívái a házastársaknak.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. júl. 01., 07:41
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 8
  rworse
  2018. július 02., hétfő 14:57
  rworse, 7

  A férfi homoszexuálisok.
 2. 7
  rworse
  2018. július 02., hétfő 14:57
  Szerintem a homoszexuálisok úgy keletkeztek, hogy Novák Katalinnal kellett volna heteroszexualizálniuk, ezért inkább melegnek mondják magukat.
 3. 6
  HalápyMiksa
  2018. július 01., 16:07
  "valójában a gyereknek van joga ahhoz, hogy legyen édesanyja és édesapja"

  a biológia mai állása szerint azt hiszem még minden gyereknek van édesapja meg édesanyja. aztán azok néha a szemétbe dobják őket. ezek szerint az jobb mint mondjuk két apával felnőni.
 4. 5
  szegedi789
  2018. július 01., 15:14
  Mi a különbség a gaz fundamentalista iszlamisták és állampártunk züllött retorikája és cselekvése között? Mikor jő el az az idő, amikor megunják ezt az "Ájrópa hanyatlik,blabla..."-f. szöveget és tényleg a "tökös" "iszlamistákkal" fognak példálózni?
  Liberális-emberjogi "sallangot" végleg "levetkezve"...........
 5. 4
  szegedi789
  2018. július 01., 15:11
  3
  javítva: NP dédapja, Mezei Mór
 6. 3
  szegedi789
  2018. július 01., 15:08
  Ha valami mindenkire kiterjedő jog, azt hogy lehetne a többség kárára gyakorolni??? Nem nagyon látom magam előtt, ha valaki megházasodik, akkor arra gondol, hogy Pécsett, esetleg Sopronban van egy meleg/leszbikus pár, akik létezésükkel elrontották a házasságát. Reális helyzet lenne?
  Félnek kimondani? Kik is? Legegyértelműbb összefüggéseket? Tényleg annyira egyértelmű...??? Tehát ha valakinek az emberi minőségét elvitatom/megkérdőjelezem, most pl. ilyen egyházi fundamentalista hablattyal, akkor nem lennék homofób? És aki ilyen színvonalon gondolkodik? Ő kicsoda? Államtitkárnőnk mily' bátran és sallagmentesen nyomja a buzifaló dumát... Biztos félelem lakozik a szívekben? Vagy egy másfajta sötétség terjed...

  Heccmesternőnk, szegedi sztár gyerekorvos elkényeztetett pici lánya, megint tett egy lépést a közéleti lezüllésben, és milyen érdekes, hogy ezzel párhuzamosan meg megy az állampárt ranglétráján előre... De akkor emeljük a tétet ! Egyedülállóként, vadházasságban, élettársi kapcsolatban élőkkel, akik tényleg csak egy törpe kisebbség, mikor lesz kimondva az ítélet ?!
  Nem, menjünk, mit menjünk, rohanjunk a szakadékba! Polgári házasságot a kukába! Kapja be Wekerléig visszamenőleg minden libsi ! (Bónusz, még a Nádas Péter nagyapja is benne volt! Ezt ne tudná kellően ízlésesen tálalni az agyar idők???)
 7. 2
  rworse
  2018. július 01., 14:27
  Én pedig megosztom azt a gondolatot, hogy van pozitív és negatív érsek, utóbbiból van több.
 8. 1
  csulla
  2018. július 01., 10:08
  A pedofiliával "fertőzött" papok vajh melyik oldalát erősítik a házasulandó külön neműeknek?Elnézve a novákot biztos pokróccal történik a az t-aktus!

Komment írásához