Az operaház mindent megtett, hogy a Tiborcz-közeli cég nyerjen

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 01., 13:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az Ókovács Szilveszter által vezetett intézmény még a pontrendszert is manipulálta.

Szinte hihetetlen, de igaz: nem sikerült Tiborcz István üzlettársának, Paár Attilának, illetve cégének, a West Hungária Bau Kft.-nek megnyernie a felújítás alatt álló Magyar Állami Operaház színpad-technológiai tenderét – írja a 24.hu. Az Operát egyébként épp a West Hungária Bau Kft. újítja fel 14 milliárdért – ehhez jött volna kiegészítésképpen a színpadtechnikai felújítás, már ha minden úgy zajlik, ahogy a Tiborcz-közeli vállalkozásoknál szokás.

Ókovács Szilveszter

Ókovács Szilveszter

 

A sikerhez minden adott volt, sőt, a mindennél is több, mert ahogy a vetélytárs, a 220 millióval olcsóbb ajánlatot tevő Bosch Rexroth Kft. panaszából kiderült, az Ókovács Szilveszter által vezetett Operaház megpróbálta menet közben átalakítani a versenyszabályokat. Az így manipulált szabályoknak pedig immár a Tiborcz-közeli üzletember cége felelt meg leginkább, amely annak rendje és módja szerint meg is nyerte a színpad felújítására kiírt pályázatot.

A Hadházy Ákos által feltárt ügy ezzel azonban nem ért véget: a Bosch Rexroth a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordult panaszával, a bizottság pedig megsemmisítette az utólag manipulált tendert, és még némi pénzbüntetésre – mint mondják, jelképesre – is kötelezte az Ókovács vezette Operát.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. febr. 01., 13:24
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  szegedi789
  2018. február 01., csütörtök 22:47
  Csodálkozunk még egyáltalán ?????

  - ÓSZ, aki egyszerűen elárasztja önnön személyével fidesz médiát ("közszolgálatin" egyenesen már ciki a mértéke...), nem véletlenül seggelt a Hírtévé ilyen-olyan, kutyát sem érdeklő műsorában, ő percre pontosan megszolgálta, amit meg kellett. Hogy ezért Operaház járt, hát igen. Nehéz ebbe még ma is belegondolni, nemhogy kimondani.
  És ha kell, nemcsak Ráhelka körül hajbókol.

  Most ez van. Holnap meg más lesz...
 2. 2
  rworse
  2018. február 01., csütörtök 22:41
  Az egészpályás letámadás egy pikométernyi szakasza az oldalvonal mentén.
 3. 1
  naki
  2018. február 01., csütörtök 17:13
  Fideszbérenc Ókovács.

Komment írásához