Balog Zoltán elmondta, hogyan gondolkodik az emberekről: ők erőforrások, akik a rendszert működtetik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 09., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Az emberminisztert, a lelkészt hallották.

Arról tudósít az MTI, hogy Balog Zoltán beszédet mondott a Batthyány-Strattmann László-díj (róla itt lehet bővebben olvasni, most csak annyit, hogy Batthyány-Strattmann magyar főnemes volt, akit gyakran a „szegények orvosának” is neveztek) átadásán a fővárosban. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője azt mondta, „lélek nélkül nincs együttérzés, nincs gondoskodás, nincs törődés, valódi gyógyulás és gyógyítás sem”. Majd arról beszélt, hogy

„minőségi emberi erőforrás nélkül nem működhetnek a nagy rendszerek, és minőségi munkát csak minőségi emberek tudnak végezni”.

false

 

Fotó: MTI/Máthé Zoltán


Azt nem tudni, hogy ezzel mire is célzott a miniszter, aki rendszeresen alázza meg az „erőforrásokat”: volt, amikor a mentősök alacsony fizetésével viccelődött, de előfordult, hogy hátrányos helyzetű gyerekeket vitt el vacsorázni a Hiltonba, hogy „motiváltak legyenek”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 09., 15:40
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. november 09., csütörtök 20:25
  idézett mondatrész
 2. 2
  rworse
  2017. november 09., csütörtök 20:24
  Balog persze rengeteg idomtalan ótvar hülyeséget beszél, de a két idézet mondatrésszel éppenséggel semmi baj nincs. Ez két teljesen átlagos, alkalmi szónoklati elem (mert hiszen adott rendszerek egyik, alkalmasint a legfontosabb erőforrása az emberi erőforrás).
  Ettől független, hogy Balog, mint a NER hű "familiárisa", valóban jellemzően félreértelmezi a minisztériuma nevét, és nem az emberek erőforrásaira gondol, hanem az emberekre mint erőforrásokra, de az itt vastagbetűsen idézett mondat nem erről szól. Itt a narancs.hu megint túltolta - ügyvakság okán.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. november 09., csütörtök 20:18
  Ha van Emberi Erőforrások Minisztériuma, akkor hogyhogy nincs minisztériuma az Állati Erőforrásoknak (igavonók, cicák, zsiráfok) és a Növényi Erőforrásoknak (füvek, fák, bokrok)?
  Legalább egy-egy államtitkárt vagy miniszteri biztost tessék már kinevezni!

Komment írásához