Egy migráns eldobott egy szendvicset, amit megevett egy arra tévedt vaddisznó, és bumm, így kerülhetett be a sertéspestis Hevesbe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 14., 14:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bemutatkozott az új agrárminiszter-jelölt.

Fazekas Sándor nem vállalta a negyedik Orbán-kormány alatt a Földművelésügyi Minisztérium vezetését, utódja Nagy István lesz, aki ma tartotta bemutatkozó beszédét az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága előtt.

Az Index beszámolója szerint a korábbi államtitkár részletes beszámolót tartott jövőbeli terveiről, egyebek mellett beszélt arról, hogy a mezőgazdasági ágazatot sújtó munkaerőhiányon mindenképp szeretnének változtatni, hogy szeretnék javítani a feldolgozott termékek arányát a magyar agrárexportban, de kitért az öntözési rendszerektől a halgazdálkodáson át az agrárképzésekre is.

Aztán váratlan migránsozásba kezdett, amivel még a jelenlévőket is rendesen meglephette. Nagy szerint ugyanis a sertéspestis úgy kerülhetett be Heves megyébe, hogy egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megevett egy vaddisznó, amelyik így megbetegedett. Szakmai magyarázatot nem adott a fenti kijelentésére, de a beszéde elején magáról elmondta, hogy Újfehértón, egy tanyán született, Debrecenben járt állattenyésztési szakközépiskolába, majd Mosonmagyaróváron tanult agrárgazdaságot. Utána középiskolákban és a felsőoktatásban is tanított, emellett pedig méhészetből doktorált.

Közben a hvg-nek adott nyilatkozatában, Eicher József, a Magyar Fajtiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének elnöke elmagyarázta, hogy már évekkel ezelőtt megjelent a környező országokban az afrikai sertéspestis, a kérdés csak az volt, mikor jut be hozzánk. „Sózással, füstöléssel sem lehet elpusztítani az afrikai sertéspestist, így azt lehet feltételezni, hogy Ukrajnában elhullott, leölt fertőzött állatokat feldolgoztak, és élelmiszerként hoztak be Magyarországra. Az emberre egyáltalán nem veszélyes, más állatokra sem, de a sertések rövid időn belül megfertőződhetnek és elhullanak. Ezért retteg tőlük minden állattartó, hiszen állományokat pusztíthat ki” – fejtegette Eicher.

Leadkép: MTI/Soós Lajos


szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 14., 14:05
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 18
  rworse
  2018. május 22., kedd 13:27
  zsiraf29
  Persze, eddig is szakértői kormányok voltak, csak nem ahhoz (kormányzás) szakértettek, amihez a szakértői kormányok szoktak. De nyelvújításért sose ment Orbán a szomszédba.
 2. 17
  zsiraf29
  2018. május 19., szombat 16:49
  Ha jól emlékszem valaki azt mondta, hogy a negyedik Orbán-kormány szakértői kormány lesz. Csak kérdezem szerényen: ez már az?
 3. 16
  öregmedve
  2018. május 15., kedd 13:15
  Azt hiszem, talán Dimény Imre volt az utolsó normáls mg. miniszter.
 4. 15
  rworse
  2018. május 15., kedd 13:03
  Akkor tudatom a tiszapurgálival, hogy a kosárlabda nevezetű sportágról van szó. Na nem mintha a tiszapurgálinak bármi fogalma lenne bármiféle sportról, vagy egyáltalán arról, mi az hogy labda...
 5. 14
  Világos
  2018. május 15., kedd 11:29
  Folytatás: A Dutra traktor azért döglött be mert a migránsoktól származó
  olaj fertőzőtt volt és ráégett a gyürükre. Beolvasztották és a fogvatartók
  keritést fontak majd a kersztények a határ mellett határzárat épitettek.
  De a vaddisznó inteligens állat megkerülte és megette a 2000 Km-t utazó
  tevehusból készűl medvetalpat.
 6. 13
  tiszapolgári
  2018. május 15., kedd 05:20
  De az is lehet, hogy a Baja Feri--Kupa Mihály-klikkre gondolt.
 7. 12
  tiszapolgári
  2018. május 15., kedd 05:18
  9

  Itt van rworse híres Baja Kupája, erre kellett neki edzeni két héten keresztül.

  https://www.mohosz.hu/index.php/versenysport/bajnoksagok/egyeb-versenyek/760-ii-aranyhal-baja-kupa-horgaszverseny

  Nem tudom, a képen melyik lehet ő, nyilván a legmagyartalanabb kinézetű.
 8. 11
  szegedi789
  2018. május 14., hétfő 19:55
  Nagyisti név az oly' snassz, legyen mostantól:
  Dr. Maya, a méhecske.
 9. 10
  szegedi789
  2018. május 14., hétfő 19:52
  Szemét rasszista duma. A "migráns" mint "ősfertő". Már a hun-sumér-szkíta vaddisznók is hullanak...
  A faszinak nem ez volt egyébként az első mocskos dumája!

  Amikor tízezrek haladtak át az országon, köztévé is sportot űzött abból, amikor hasmenéses, legyengült menekült került kórházban. Mint illusztráció, hogy a "fehér embernek" vége. Pörgött a dehumanizáció...

  Pl. Szegeden állt maya lilla, és élőben bejelentkezett esti híradóban (!) egy hasmenéses beteg miatt ! ! ! Közben pedig zajlottak az események, a "fehér emberek", "keresztények" borfesztiváloztak (vagy valami ivósfesztivál volt) a Dóm téren, aminek az egyik sarkán hajnalra tetőzött a pisi-vízállás. Felemelő, keresztény-nemzeti látvány volt ! M1 és maya lilla meg sehol nem volt addigra... :(
 10. 9
  rworse
  2018. május 14., hétfő 19:41
  Bezzegazénidőmben minden nyáron mentünk építőtáborba kukoricát címerezni, ültetni, kapálni. Csessze meg, Baja Kupára két hét edzőtábor Vaskúton abból állt, hogy kora reggel edzettünk, hat-nyolc óra mezőgazdasági munka, este edzettünk. Kellemest a hasznossal árukapcsolás.

Komment írásához