Ez aztán az önbizalom! Magyar biztonságpolitikai szakértő mondja meg, hogy mire jogosultak a svéd hatóságok

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Stockholm, az élhetetlen város.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint jogtalanul kapnak letelepedési támogatást a bevándorlók Svédországban – írja az MTI az M1 adására hivatkozva. Horváth szerint Svédországban nincs meg a megfelelő politikai szándék a bevándorlási rendszer és a rendvédelmi szervek működőképessé tételéhez, és ugyan rendelkeznek a megfelelő forrásokkal és technológiával, mégsem képesek megoldani a problémákat.

A szakértő arra hivatkozott, hogy tudomása szerint számos bevándorló állítja, hogy elvesztette minden személyi igazolásra alkalmas dokumentumát, de a svéd állam a megadott adatokat – bemondásra – tényként kezeli.

false

Ám úgy tűnik, Horváth József felháborodását leginkább az okozza, hogy szerinte illegális bevándorlók nem akarnak integrálódni, inkább no-go zónákba tömörülnek, ahol a rendvédelmi szerveknek már nincs hatalmuk.

Ennél valószínűleg csak akkor háborodna fel jobban, ha a svéd közszolgálati tévében, egy svéd biztonságpolitikai szakértő arról beszélne, hogy vannak olyan helyek Magyarországon, ahol este 10 után az emberek nem mernek kimenni az utcára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  hóvarjú
  2018. augusztus 08., szerda 15:26
  4
  +1
 2. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 08., szerda 15:04
  Ha a Malmö 50%-os svéd lakossággal 1:1-et játszott, akkor könnyű kiszámolni, hogy 100%-ossal 1:0-ra győzött volna.

  Viszont, ha a Vidiben nem lennének szerbek, bosnyákok és macedónok, akkor a Vidi minimum 4:0-ra győzött volna.
 3. 3
  rworse
  2018. augusztus 08., szerda 13:17
  Az nso a Vidi meccs ürügyéni "tudósításában" nem bírta megállni a megjegyzést, hogy Malmö-nek "már" csak a fele lakosa svéd. Az se mindegy, hogy nem igaz, na de ha igaz lenne, mennyi sportértékkel bír?
 4. 2
  2018. augusztus 08., szerda 13:04
  Hát igen. Az egyik lehetőség, hogy hiszek neked és ha bebizonyosodik hogy hazudtál, megbüntetlek. A másik, hogy kérdezek valamit és elvacakolok azzal, hogy bizonyítsd be, igazat mondtál. Sokan csodálkoznak, amikor pl. USA vízumigénylésnél megkérdezik, terrorista vagy-e, és elfogadják a nem választ. Később, ha valamilyen kapcsolatod sérti ezt a kérdéskört, a hatóság félrevezetése okán örökre kitilthatnak. Hát ez így működik. Ha valaki tud harmadik megoldást, szóljon.
 5. 1
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 12:48
  "A szakértő arra hivatkozott, hogy tudomása szerint számos bevándorló állítja, hogy elvesztette minden személyi igazolásra alkalmas dokumentumát, de a svéd állam a megadott adatokat – bemondásra – tényként kezeli."

  Én is csodálkoztam, hogy ez így van. (hehe) Nemcsak Svédországban, de máshol is. Amikor is elvesztettem egyetemista és mindenféle igazolványomat, az összes könyvtári belépőimet a kulcscsomóval együtt, a schönebergi polgármesteri hivatal alkalmazottja mindent a bemondásomra (elsőre!) ELHITT. Eszébe sem jutott valamiféle tranzitizékbe vagy egyéb vallató félhomályos kamrákba dugni, hogy esetleg nem vagyok-e valaki más. Csak úgy "Racial Profiling" alapon. Ezen bizony változtatni kell!

Komment írásához