Ez aztán az önbizalom! Magyar biztonságpolitikai szakértő mondja meg, hogy mire jogosultak a svéd hatóságok

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Stockholm, az élhetetlen város.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint jogtalanul kapnak letelepedési támogatást a bevándorlók Svédországban – írja az MTI az M1 adására hivatkozva. Horváth szerint Svédországban nincs meg a megfelelő politikai szándék a bevándorlási rendszer és a rendvédelmi szervek működőképessé tételéhez, és ugyan rendelkeznek a megfelelő forrásokkal és technológiával, mégsem képesek megoldani a problémákat.

A szakértő arra hivatkozott, hogy tudomása szerint számos bevándorló állítja, hogy elvesztette minden személyi igazolásra alkalmas dokumentumát, de a svéd állam a megadott adatokat – bemondásra – tényként kezeli.

false

Ám úgy tűnik, Horváth József felháborodását leginkább az okozza, hogy szerinte illegális bevándorlók nem akarnak integrálódni, inkább no-go zónákba tömörülnek, ahol a rendvédelmi szerveknek már nincs hatalmuk.

Ennél valószínűleg csak akkor háborodna fel jobban, ha a svéd közszolgálati tévében, egy svéd biztonságpolitikai szakértő arról beszélne, hogy vannak olyan helyek Magyarországon, ahol este 10 után az emberek nem mernek kimenni az utcára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 12:48
  "A szakértő arra hivatkozott, hogy tudomása szerint számos bevándorló állítja, hogy elvesztette minden személyi igazolásra alkalmas dokumentumát, de a svéd állam a megadott adatokat – bemondásra – tényként kezeli."

  Én is csodálkoztam, hogy ez így van. (hehe) Nemcsak Svédországban, de máshol is. Amikor is elvesztettem egyetemista és mindenféle igazolványomat, az összes könyvtári belépőimet a kulcscsomóval együtt, a schönebergi polgármesteri hivatal alkalmazottja mindent a bemondásomra (elsőre!) ELHITT. Eszébe sem jutott valamiféle tranzitizékbe vagy egyéb vallató félhomályos kamrákba dugni, hogy esetleg nem vagyok-e valaki más. Csak úgy "Racial Profiling" alapon. Ezen bizony változtatni kell!
 2. 2
  2018. augusztus 08., szerda 13:04
  Hát igen. Az egyik lehetőség, hogy hiszek neked és ha bebizonyosodik hogy hazudtál, megbüntetlek. A másik, hogy kérdezek valamit és elvacakolok azzal, hogy bizonyítsd be, igazat mondtál. Sokan csodálkoznak, amikor pl. USA vízumigénylésnél megkérdezik, terrorista vagy-e, és elfogadják a nem választ. Később, ha valamilyen kapcsolatod sérti ezt a kérdéskört, a hatóság félrevezetése okán örökre kitilthatnak. Hát ez így működik. Ha valaki tud harmadik megoldást, szóljon.
 3. 3
  rworse
  2018. augusztus 08., szerda 13:17
  Az nso a Vidi meccs ürügyéni "tudósításában" nem bírta megállni a megjegyzést, hogy Malmö-nek "már" csak a fele lakosa svéd. Az se mindegy, hogy nem igaz, na de ha igaz lenne, mennyi sportértékkel bír?
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 08., szerda 15:04
  Ha a Malmö 50%-os svéd lakossággal 1:1-et játszott, akkor könnyű kiszámolni, hogy 100%-ossal 1:0-ra győzött volna.

  Viszont, ha a Vidiben nem lennének szerbek, bosnyákok és macedónok, akkor a Vidi minimum 4:0-ra győzött volna.
 5. 5
  hóvarjú
  2018. augusztus 08., szerda 15:26
  4
  +1
 6. 6
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 17:42
  2:
  a google-térkép korában nem egy nagy durranás leellenőrizni ki mit mond. Megkérdezem hol laksz, te azt mondod Ajsócsajágaröcsögén. Jó. Melyik utcába? Mondod a Kossuthot, az minden faluban van. Jó. És mi a neve a kocsmának, ami a szomszédodban van? Vagy hány vegyesbolt van a faludban? Milyen messze van a lakásodtól a vasútállomás? Millió apró, a térképen ellenőrizhető kérdés.


  De meg lehet kérdezni a dél-koreai kormányt, hogyan csinálja.
  Mivel félnek a kémektől, mindenki aki azt mondja, hogy északi szökevény, zárt táborba kerül, kb 3 hónapra. Azalatt a hatóságok a nagypapa pizsijének csík-színeit is megtudják...szóval segítséget lehetne kérni tőlük.
 7. 7
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 18:04
  6: Azért engem mélyen elszomorít a félig ironikus megjegyzésed, hogy hogy lehet szivatni az (ilyen-olyan okból) menekülő embereket. (Ha belegondolok, ha a náci rezsim elől menekülők nem folyamodtak volna az ilyen-olyan "hazugságokhoz", sikerült volna flottul többszázezer emberrel többet el tenni láb alól. Persze, miért lenne ez ma másképp. Nem arról szól már megint a téma, hogy menthetünk meg minél több embert, hanem arról, hogy milyen mélyre tudunk süllyedni az elutasítás ötleteiben)


 8. 8
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 18:10
  Kovács: ha a magyar állam alkalmazta volna az ilyen-olyan szívatást, a párizsi merénylőt is elkaphatták volna. Ehelyett minden ellenőrzés nélkül zúdították rá Európára a tényleges menekülteket és (mint utólag kiderült) elég szép számú albánt, kalandort, egyebet.
  És pont azok látják a történet kárát, akik tényleges védelmet érdemelnének. :(
 9. 9
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 18:13
  Kovács te másik oldalról vagy ugyanolyan demagóg, mint a magyar kormány. :(
 10. 10
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 18:49
  Igen, így is lehet nézni. Én pedig úgy látom, hogy demagógia és egyéb gógia ide vagy oda, a jelenlegi (meg a mindenkori) menekülteknek csak egy megbocsáthatatlan hibájuk van, hogy nincstelenek.
  (A párizsi merénylőt aligha, állítólag ott Erdogan titkosszolgálata jelezte ezt. A francia titkosszolgálat pedig azért nem reagált, mert Erdogan emberei ezresével jelzik a terrorgyanús (gülenista) egyedeket. De ezeket az "ellenőrzéseket" is lehet az abszurdumig fokozni, nincs értelme ott, ahol ahol még a "terrorista" sem tudja, hogy mikor és hol lesz terrorista és egyáltalán lesz-e terrorista és mikortól terrorista a terrorista.)

Komment írásához