Ez aztán az önbizalom! Magyar biztonságpolitikai szakértő mondja meg, hogy mire jogosultak a svéd hatóságok

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Stockholm, az élhetetlen város.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint jogtalanul kapnak letelepedési támogatást a bevándorlók Svédországban – írja az MTI az M1 adására hivatkozva. Horváth szerint Svédországban nincs meg a megfelelő politikai szándék a bevándorlási rendszer és a rendvédelmi szervek működőképessé tételéhez, és ugyan rendelkeznek a megfelelő forrásokkal és technológiával, mégsem képesek megoldani a problémákat.

A szakértő arra hivatkozott, hogy tudomása szerint számos bevándorló állítja, hogy elvesztette minden személyi igazolásra alkalmas dokumentumát, de a svéd állam a megadott adatokat – bemondásra – tényként kezeli.

false

Ám úgy tűnik, Horváth József felháborodását leginkább az okozza, hogy szerinte illegális bevándorlók nem akarnak integrálódni, inkább no-go zónákba tömörülnek, ahol a rendvédelmi szerveknek már nincs hatalmuk.

Ennél valószínűleg csak akkor háborodna fel jobban, ha a svéd közszolgálati tévében, egy svéd biztonságpolitikai szakértő arról beszélne, hogy vannak olyan helyek Magyarországon, ahol este 10 után az emberek nem mernek kimenni az utcára.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 08., 10:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 15
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 22:02
  Jó.
 2. 14
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 21:51
  Bocs, Kovács, de olyan szinten vagy már ostoba, hogy az fáj.
  Miért szívatás az, hogyha ellenőrizlek, miközben minden segítséget, normális ellátást megkapsz?
  Ha van ellenőrzés, igenis mindenkinek jó.
  Jó a menekülőnek, mert amíg a sorsáról döntenek, biztonságban van. És tudja, hogy utána is biztonságban lesz, mert akik neki (is) ártani akarnak, nem jutnak át a szűrőn.
  Jó a befogadó ország lakóinak, mert akkor maga az állam kénytelen arról nyilatkozni, hogy csak megbízható embereket fogadunk be - így semmiféle aljas hergelésre nem használhatja SENKI a menekültkérdést.

  Sokadszor fogadom meg, hogy nem vitázom veled, mert átkozottul nem érted, vagy nem akarod érteni, amiről azok beszélnek, akiknek a véleménye nem egyezik a tiéddel.
  Szerinted egyetlen helyes álláspont létezik - és az a tiéd (akkor is, ha történetesen emeletes baromság.)
  De folytasd nyugodtan, egy ideig megint uralkodom magamon és nem szólok hozzá ahhoz, amit írsz.
 3. 13
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 21:40
  Bizonyára igazad van. Különösen akkor, ha úgy hallgatták volna ki, mint az izsáki rendőrök szoktak. (Ez egy rosszindulatú megjegyzés, csak most alkalmazom, a "Kovácskám"-ért)
  (Egyébként nem a terroristákkal foglalkozom, hanem a menekültekkel, akik fáradtak, betegek és segítségre szorulnak. Annyi lett volna a mondanivalóm, hogy más irányban is lehetne gondolkodni nemcsak a menekültek szivatásával. Az, hogy az érdekedben szivatlak, ez valahogy számomra elfogadhatatlan álláspont.
  (Ha pedig még akad egy város, amelyik nem a menekültek vegzálásában érdekelt, (vagy aki és ami éppen az eszükbe jut) akkor kioktatjuk, hogy vegzálja már, mert rworse szavaival megadva az irányvonalat: "történelem van és nem tudunk ennék okosabbat." Tényleg?
 4. 12
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 20:46
  Arról ne is beszéljünk Kovács, hogy az ellenőrzés a menekültek érdeke is, hiszen pont az ilyen Abdeszlam félék elől menekülnek.
 5. 11
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 20:42
  Kovácskám, le vagy maradva néhány brossúrával.
  A párizsi merénylő menekültekkel jött Magyarországra, majd miután kormányunk tette amit tett, Abdeszlam (ha jól emlékszem a nevére) szépen bevonult egy bp-i szállodába, légvonalban 1500 méterre a jó terrorelhárítók laktanyájától.
  Ha ellenőrzik a menekülteket - akkor horogra akad.
  Ha az ellenőrzésig nem mászkálhat szabadon, akkor horogra akad.
  Lehet itt melldöngetve demagógkodni, jó uram, le lehet fasisztázni mindenkit, de a tisztességes biztonságpolitika emberéleteket ment. Az, hogy ilyen nálunk nincs egy másik fejezet.
 6. 10
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 18:49
  Igen, így is lehet nézni. Én pedig úgy látom, hogy demagógia és egyéb gógia ide vagy oda, a jelenlegi (meg a mindenkori) menekülteknek csak egy megbocsáthatatlan hibájuk van, hogy nincstelenek.
  (A párizsi merénylőt aligha, állítólag ott Erdogan titkosszolgálata jelezte ezt. A francia titkosszolgálat pedig azért nem reagált, mert Erdogan emberei ezresével jelzik a terrorgyanús (gülenista) egyedeket. De ezeket az "ellenőrzéseket" is lehet az abszurdumig fokozni, nincs értelme ott, ahol ahol még a "terrorista" sem tudja, hogy mikor és hol lesz terrorista és egyáltalán lesz-e terrorista és mikortól terrorista a terrorista.)
 7. 9
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 18:13
  Kovács te másik oldalról vagy ugyanolyan demagóg, mint a magyar kormány. :(
 8. 8
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 18:10
  Kovács: ha a magyar állam alkalmazta volna az ilyen-olyan szívatást, a párizsi merénylőt is elkaphatták volna. Ehelyett minden ellenőrzés nélkül zúdították rá Európára a tényleges menekülteket és (mint utólag kiderült) elég szép számú albánt, kalandort, egyebet.
  És pont azok látják a történet kárát, akik tényleges védelmet érdemelnének. :(
 9. 7
  Kovacs
  2018. augusztus 08., szerda 18:04
  6: Azért engem mélyen elszomorít a félig ironikus megjegyzésed, hogy hogy lehet szivatni az (ilyen-olyan okból) menekülő embereket. (Ha belegondolok, ha a náci rezsim elől menekülők nem folyamodtak volna az ilyen-olyan "hazugságokhoz", sikerült volna flottul többszázezer emberrel többet el tenni láb alól. Persze, miért lenne ez ma másképp. Nem arról szól már megint a téma, hogy menthetünk meg minél több embert, hanem arról, hogy milyen mélyre tudunk süllyedni az elutasítás ötleteiben)


 10. 6
  Cyrano
  2018. augusztus 08., szerda 17:42
  2:
  a google-térkép korában nem egy nagy durranás leellenőrizni ki mit mond. Megkérdezem hol laksz, te azt mondod Ajsócsajágaröcsögén. Jó. Melyik utcába? Mondod a Kossuthot, az minden faluban van. Jó. És mi a neve a kocsmának, ami a szomszédodban van? Vagy hány vegyesbolt van a faludban? Milyen messze van a lakásodtól a vasútállomás? Millió apró, a térképen ellenőrizhető kérdés.


  De meg lehet kérdezni a dél-koreai kormányt, hogyan csinálja.
  Mivel félnek a kémektől, mindenki aki azt mondja, hogy északi szökevény, zárt táborba kerül, kb 3 hónapra. Azalatt a hatóságok a nagypapa pizsijének csík-színeit is megtudják...szóval segítséget lehetne kérni tőlük.

Komment írásához