Hihetetlen: annyi pénzt áldoznak Orbánék terrorellenes intézkedésekre, hogy el se hisszük

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 23., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Fő a biztonság.

Több milliárd forintos többletforrás jut terrorellenes intézkedésekre a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint, amit mellesleg Orbán Viktor maga jegyez.

Az idei költségvetésben eszerint a Belügyminisztérium több mint 30 milliárd forinttal lépheti túl a terrorellenes intézkedések megvalósításához kapcsolódó kiadásokhoz szükséges keretet.

Megismételjük: 30 milliárd forinttal.

Idén márciusban egyébként ugyancsak terrorellenes intézkedésekre csaknem 1,9 milliárd forint többletforrás biztosításáról döntött már a kormány. De mi volt az a még csak ezután következő irdatlan sok plusz forráshoz képest!

Ráadásul a kormányhatározat kitér arra is, hogy a temérdek pénz elköltésénél nem kell tartania magát a terrorellenes intézkedések foganatosítójának a 2013-as beszerzési stopról rendelkező határozathoz, amelyben a kormány alá tartozó költségvetési szerveknél tilalmat rendeltek el informatikai eszközök, bútorok, autók és telefonok beszerzésére.

Vagyis szabad a gazda: mindent lehet.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 23., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  rworse
  2018. június 24., 15:36
  A katonaság, a hadiipar most a lenyúlás új eszköze lesz, az évi 2%-os NATO-elváráshoz hiányzó 1%-nyi GDP arányt most majd évente felmarkolják, jobb mint a gázüzlet volt.
 2. 3
  tiszapolgári
  2018. június 23., szombat 21:16
  Az életnél semmi sem drágább, és nem szabad sajnálnunk a biztonságunk, nyugalmunk érdekében az ablakon kidobott pénzt.
  Például a karácsonyi vásárhoz kivezényelt TEK-páncélos sok százezer magyar ember életét mentette meg a brutális terrortámadástól. Még vagy 30 milliárdot nekik, ha lúd, legyen kövér!
 3. 2
  rworse
  2018. június 23., szombat 14:01
  Már nincs hova stadiont építeni?
 4. 1
  jhamori
  2018. június 23., szombat 10:50
  Szó sincs terrorellenes kiadásokról - mert hol vannak a terroristák? - az összeg egyszerűen orbán személyi védelmét jelenti. Meg amit le lehet nyúlni belőle.

Komment írásához