Magyar vagyok, nem turista!

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 09., 19:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A kormányzati tájékoztatás jobban teljesít: „Mi jól tudjuk, hogy Magyarország jó hely, és azt szeretnénk, hogy ezt a világban is egyre többen tudnák.”

A Miniszterelnöki Kabinetiroda rövid, ámde frappáns közleményben tudatta a világgal, hogy itt bizony jó. Nagyon. A közlemény a turisztikai adatoknak örült, amely szerint az idén:

• a vendégforgalom több mint 5 százalékkal,

• a szálláshelyek bevétele több mint 10 százalékkal nőtt tavalyhoz képest.

Ám ennél is jobban örülnek, hogy mindezt a növekedést a belföldi turizmus adja. Szerintük az itthon kirándulás azt jelzi, „hogy a magyar családok anyagi mozgástere bővül”. Egyesek szerint persze az anyagi mozgástér bővülését svéd vadászatok és ibizai nyaralások mutatnák inkább, de logikája válogatja.

A belföldi turizmus növekedése természetesen a kormány támogatásának köszönhető, ezt is tudni lehet, hiszen az ágazatba vitt támogatás a 2010-es 7,6 milliárdról 53 milliárdra nőtt.

De hogy mindez miért? Mert:

„A turizmus nem csupán egy gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet egyik fő terepe.”

 

Szépen beleépül ez a gondolat a NER-be, nyilván Mészáros is csak azért építheti körbe a Balatont, mert nála is dúl a hazaszeretet a nagy hőségben.

OS
szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 09., 19:20
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Kovacs
  2018. augusztus 09., csütörtök 20:04
  Jó napot kívánok, Orbán Viktor vagyok.
  "...talán furcsán érzik majd magukat, amikor a közvetítés vagy a tudósítás a szögesdrótok világából hirtelen egy turistacentrum átadásának világába kapcsol majd. Ez egy olyan drámai feszültség, ami föloldást igényel, szánjunk is rá egy mondatot. Persze az országot meg kell védeni, nem hiszem, hogy ebben bármilyen engedményt lehetne tenni, de vészhelyzet meg válsághelyzet ide vagy oda, azért a normális élet építéséről sem mondhatunk le; ami most itt történik, az országépítésnek egy fontos része, miután meg akarjuk védeni az életformánkat, a normális életet is építeni szeretnénk."
  Szóval a turizmus és a turulizmus nem csupán egy-két gazdasági sikerágazat, hanem a hazaszeretet fő terepei.
  Jelentem: Ez be lesz tartva.
 2. 2
  naki
  2018. augusztus 09., csütörtök 20:40
  nemzetiszotyialista tolvajkúrmány
 3. 3
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 07:00
  Szláv vagyok, nem turista! Magyarok, go home! - Baskíriába!
 4. 4
  tiszapolgári
  2018. augusztus 10., péntek 07:43
  Büszkeséggel tölt el, hogy belföldi turizmus terén tapasztalható növekedéshez én is hozzájárulok. A kommunizmusban, egészen 18 éves koromig, alig dugtam ki az orrom Polgárról, és csak ritkán adódott lehetőségem arra, hogy felfedezzem hazánk tájait. Ma viszont, ha akarom, akár naponta átutazhatok a XVI. kerületből a XIV.-be vagy a X.-be, sőt, a modern közlekedési hálózatnak hála, a belváros sincs olyan messze, mint ahogyan a térképen látszik. A családdal azt fontolgatjuk, hogy jövő nyáron megnézzük, mi van a Duna túloldalán, állítólag Budán is élnek magyarok.
 5. 5
  hóvarjú
  2018. augusztus 10., péntek 09:24
  Nem, Budán a budaiak élnek.
 6. 6
  tiszapolgári
  2018. augusztus 10., péntek 10:19
  És Budaházy Budaházán?
 7. 7
  rworse
  2018. augusztus 10., péntek 12:26
  Mindenesetre, ha az itthon kirándulás azt jelenti, hogy "a magyarok anyagi mozgástere bővül", akkor az azt is jelenti, hogy itthon magasabbak az árak mint másutt - tehát megszaladt az infláció a Matolcsy-tündérmese ellenére.

Komment írásához