Kövér László öt mondata a kisebbségekről

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 24., 11:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Kik az őshonosak?

Pénteken, a Magyarország és a Szlovén Köztársaság által 25 éve megkötött kisebbségvédelmi megállapodás évfordulója alkalmából rendezett konferencián Kövér László arról mesélt, hogy milyen jó ma Magyarországon (és bizonyára Szlovéniában is) kisebbségben élni, hiszen annyi támogatás, extra figyelem és pozitív megkülönböztetés éri őket, hogy azt sem tudják, hová tegyék. Íme:

 

 • "A nemzeti közösségek a két országban kölcsönösen megkapják azt a kiemelt figyelmet, támogatást és pozitív megkülönböztetést, amelyeknek köszönhetően kis lélekszámuk ellenére közösségként létezhetnek és tervezhetnek.
 • "Az elmúlt huszonöt esztendőben, az euroatlanti integrációk keretében nemcsak azt tanulhatták meg mindannyian, hogy a számbeli kisebbségben élő nemzeti közösségek nem veszélyt, hanem esélyt jelentenek országaik számára, hanem azt is megtapasztalhatták, hogy méreteiktől és erejüktől függetlenül az érdekérvényesítésük során bizonyos értelemben minden ország kisebbségi helyzetbe kerülhet."
 • "A kölcsönös tiszteleten alapuló együttműködés az egyetlen út, amelyen tartós eredményeket lehet elérni."

 

Ám aki azt hiszi, hogy ezeket a javakat bárki megkaphatja, nagyot téved: Kövér László élesen elválasztja az őshonos és a bevándorló kisebbséget, és a szokásos félelemkeltés mellé a nagy becsben tartott közös európai értékeket is felemlegeti.

 • "Az együttműködésre egyre nagyobb szükségünk van és lesz, mert egyre erőteljesebbek azok a kísérletek, hogy szabadokból ismét rabokká tegyenek valamennyiünket, nemzeti közösségeket és kisebbségeket egyaránt. Vannak - nem kevesen és nem lebecsülendő erővel bírnak -, akik ki akarnak forgatni mindannyiunkat nemi, családi, vallási és nemzeti identitásunkból, el akarják törölni nemzeti államainkat annak érdekében, hogy korlátlanul alávethetőek és kifoszthatóak legyünk."
 • "A közös európai értékek melletti kiállással és összefogással az európai őshonos nemzeti közösségek számára biztosítható a jövő."

Nehogy akár egy megszólalásból is kimaradjon a migránsozás.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 24., 11:25
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 6
  rworse
  2017. november 25., szombat 23:21
  Az kiabál, akinek a láza ég!
 2. 5
  tiszapolgári
  2017. november 24., péntek 20:35
  Az a gyüttment, aki mondja!
 3. 4
  rworse
  2017. november 24., péntek 19:33
  T(t)iszapolgári gyüttment. R(r)worse nem gyüttment.
 4. 3
  tiszapolgári
  2017. november 24., péntek 19:04
  Kövér László őshonos. Szlovénia is őshonos. Tiszapolgári is őshonos.
  rworse nem őshonos. rworse gyüttment. Tiszapolgári nem gyüttment.
 5. 2
  rworse
  2017. november 24., péntek 13:41
  Igaza van Kövérnek. Én is rühellem az ide, az őshonos Európába pofátlankodott magyarokat. A magyar egy szemét migráns nép, nem tartja tiszteletben a kultúrát, nem tartja be a törvényeket, rá akarja erőszakolni a félázsiai barbár működésmódját az őshonos európaiakra, lusták, nem dolgoznak, de a munkát elveszik. Elég régóta a nyakunkon vannak, de most már haza kéne toloncolni őket végre, és nem felső határ nélkül engedni elszaporodni őket a Kárpát-medencében, meg mindenhol, Clevelendtől Sidney-ig. Szemét, nomád népség. Már amikor idejöttek, azzal kezdték, hogy rabszolgává tették a szabad szlávokat.
 6. 1
  Juliusz
  2017. november 24., péntek 12:51
  "ki akarnak forgatni mindannyiunkat nemi, családi, vallási és nemzeti identitásunkból, el akarják törölni nemzeti államainkat annak érdekében, hogy korlátlanul alávethetőek és kifoszthatóak legyünk."
  Mi a demagógia mértékegysége?
  Ez szerintem 8,8 rákosimátyás.

Komment írásához