Lassan egyetlen ember sem akar átjönni a határon, de Orbán főtanácsadója már azzal ijesztget, hogy „2015 bármikor megismétlődhet”

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 03., 07:36
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Fenn kell tartani a pánikot.

Tegnap este Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója volt a köztévé vendége, és mi másról beszélt volna, mint a migrációról. Szerinte ugyanis a „2015-ös migrációs hullám bármikor megismétlődhet, az EU azóta sem vizsgálta felül migrációs politikáját, így a nemzetállamokon múlik, hogy megvédjék magukat”.

false

 

Fotó: YouTube/Echo Televízió

Bakondi még azt is elmondta, hogy „sajnos, az ENSZ és az EU irányvonala furcsa, alapvető emberi jognak tekintik a migrációt: akinek kedve van, szankció nélkül átléphet határokat, nem kell tiszteletben tartania a szabályokat, az ott élők akaratát”.

De nyugalom, nincs minden veszve, mert a főtanácsadó szerint lehet reménykedni:

„Jövőre EU-s választások lesznek, reménykedni lehet abban, hogy egy más összetételű Európai Parlament és Európai Bizottság megállítja az Európa létét fenyegető folyamatokat, az európai polgárok biztonságba vetett reménye talán valóra válik” – mondta Bakondi.

Érdemes azért a police.hu adatait is megnézni, mert ezekből kiderül, hogy az utóbbi két napban egyetlen illegális határátlépőt sem fogtak, sőt, az elmúlt egy hónapban összesen 59-en próbálták meg illegálisan átlépni a határt.

(via MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 03., 07:36
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  rworse
  2018. június 04., hétfő 00:11
  9

  Kifelejtetted a "Tényeket".
 2. 9
  tiszapolgári
  2018. június 03., 14:45
  rworse: „Nem tegnap este, hanem tegnap este IS!”

  Kibújt a szög a zsákból, rworse minden reggel, éjjel, meg este az M1 csatornát bámulja. Óránként átkapcsol az M4-re, amíg az Egyperces Híradó tart.
 3. 8
  rworse
  2018. június 03., 13:48
  Különben is, Boszniában megjelent a csupakabra yeti, aki ebből nem ért, az tényleg strucc és bevándorlóország lesz belőle.
 4. 7
  rworse
  2018. június 03., 13:46
  "Tegnap este Bakondi György, Orbán Viktor belbiztonsági főtanácsadója volt a köztévé vendége..."

  Nem tegnap este, hanem tegnap este IS! Minden este ott van. Sőt, "minden reggel, éjjel, meg este". A gyöszös beszéddel. Három év óta mindennap elmondja a Vakondi, hogy a zördögöt a falra kell festeni.


  A tiszapurgáli meg monnyon le! Ceterum censeo!
 5. 6
  Világos
  2018. június 03., 13:28
  Ez a belbiztonsági tanácsadó arra adna tanácsot, hogy a csóró magyar
  turistának aki elmegy Görögortszágba mert ott fele pénzen lehet nyaralni
  mint nálunk. Miért kell Röszkén 2-3 órát várni, hogy aztán a buszról
  leszálljanak és gyalog átmenjenek a határon egyesével megdighálja
  az "Ellenőr" és újra buszra szálljon.
  A dohányosoknak már jól jön mert néha már nem Ásotthalom hanem
  Csikkhalom van a területen.
 6. 5
  hóvarjú
  2018. június 03., 10:20
  Csak a példa kedvéért, lehetne folyamatos árvízválság is, az is bármikor megismétlődhet, csak jó sok víz kell hozzá, és akkor a kormánytagok folyamatosan gumicsizmában járhatnák a végeket, Orbán fővezéren amúgy is kurva jól mutat a gumicsizma, Bakondi pedig naponta vigyázállásban jelenthetne a fővezérnek a vízállásról (vízállásjelentés), csak ez azért nem jó, mert a víz amúgy túl személytelen, félni lehet tőle, de utálni nem, ezért propaganda fogyasztásra alkalmasabbak a menekültek, mert az emberektől félünk a legjobban.
  (Kivételt jelenthetnek például az oroszlánok, de azok be vannak zárva az állatkertbe, nagyon helyesen.)
 7. 4
  hóvarjú
  2018. június 03., 10:04
  Annál is inkább, mivel a menekülés egy szar helyről egy lehetőleg jobb helyre az emberiség történetében permanens, mint Trockij fejében a forradalom, csak eddig a magyaremberek leszarták, amíg 2015-ben jól rájuk nem ijesztettek, no nem a menekültek, azok legtöbbjét a magyaremberek segítették takaróval, kajával, sportcipővel, hanem az állami propaganda, amely azóta permanens, mint Trockij kobakjában a forradalom, és ez a nagyszerű ember, ez a Bakondi, a permanens menekültválság nagykövete. Hajrá Kampányország, hajrá kampányok!
 8. 3
  yoyo
  2018. június 03., 08:35
  Ebben a kommunikációban, nem a Bakodniéban, hanem az ellenzéki médiájéban azt nem szeretem, de nagyon nem, hogy folyamatosan arról szól, nincs is menekülthullám, minek ez a pánikkeltés.

  Persze, igaz, tényleg nincs, és igaz, a kormány undorító módon pánikra játszik.

  De ez a mantraként ismételgetett szöveg végső soron azt jelenti, hogy a jó menekült az, amelyik nem jön ide. A beszart ellenzék évek óta hümmögve, de kerítéspárti, és fosik azon, hogy elveszti a xenofób választóit, ha harcosan szembemegy a kormány menekültpolitikájával.

  És valószínűtlen, mondhatni kizárt, hogy rövidebb időn belül ne ismétlődhessen meg 2015
 9. 2
  tiszapolgári
  2018. június 03., 08:17
  Egyébként én is a „Jobb félni, mint megijedni” elvét vallom. Sajnos a nagy katasztrófák, mint a meteoritbecsapódás, a második világháború vagy Bakondi kinevezése is, bármikor megismétlődhetnek.
 10. 1
  tiszapolgári
  2018. június 03., 08:13
  „Bakodni”

  Az még hagyján, hogy egyes vicceskedő kommentelők Vakondira keresztelték át ezt a szerencsétlen katasztrófaembert, de annak legalább van értelme.

Komment írásához