Már diplomával is veszélyes szelfizni

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. jún. 11., 18:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Maradjunk szerények!

Oktatási illetékesek felszólították a frissen végzett diplomásokat, hogy ne osszák meg a közösségi médiában az oklevelükkel készült szelfijeiket, mert azzal hozzájárulhatnak a hamis diplomák több millió fontos kereskedelméhez.

A diplomák valódiságát igazoló brit szolgálat (Hedd) illetékesei hétfőn elmondták: egyre többen dokumentálják online sikeres diplomaszerzésüket, amivel a hamisítóknak lehetőséget biztosítanak arra, hogy hozzáférjenek a tanintézmények logóihoz, emblémáihoz, az illetékesek aláírásához, az illetékbélyeghez, hologramokhoz és a diplomák szövegéhez, amivel ellátják a hamis diplomák árusításának virágzó iparát. 
A leghitelesebb hamis változatokat az interneten 200 font (70 ezer forint) fölött árulják, és jól használhatók arra, hogy a jövőbeni munkaadókat becsapják – magyarázta a hatóság. A Hedd által végzett felmérés kimutatta, hogy a végzős diákok több mint kétharmada akar idén szelfit készíteni diplomájával, hogy megörökítse teljesítményét, és a megkérdezettek 74 százaléka nem volt tudatában annak, hogy a diplomájáról készült felvételt hamis iratok gyártásához használhatják fel.
Jayne Rowley, a Hedd vezérigazgatója elmondta, hogy az Oxfordi és a Cambridge-i Egyetem diplomái iránt a legnagyobb a „kereslet”. „Nem osztod meg az útleveled vagy a jogosítványod fényképét senkivel sem. Ugyanez a helyzet a diplomákkal. Az oklevél-hamisítás mindenkit érint” – figyelmeztetett. 
A veszély miatt mintegy húsz brit egyetem digitális diploma kiadására készül, amelyet nem lehet hamisítani.

szerző
Narancs.hu/MTI
publikálva
2018. jún. 11., 18:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
szelfi
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  rworse
  2018. június 11., hétfő 21:35
  Vizuális "kultúra".
 2. 1
  tiszapolgári
  2018. június 11., hétfő 20:19
  A szelfizés a megtestesült kreténizmus. Mai hír, hogy egy mátrai diák a Kékestetőn szelfizett a diplomájával, és későn vette észre, hogy Orbán Viktor és Lázár János ott állnak mögötte. Ettől mindhárman úgy megijedtek, hogy leestek Mátraházára.

Komment írásához