Németh Szilárd felszólította a hétvégén tüntetőket, hogy ne zavarják meg a város nyugalmát

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 13., 13:17
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A Fidesz alelnöke szerint a holnapi demonstrációt Gyurcsány szervezi. De ez természetesen nem igaz.

Mészáros Lőrinc tévéjében járt tegnap este Németh Szilárd, akivel a választások eredményéről beszélgettek. A 15 perces interjú egyik meglepetése volt, hogy a Fidesz alelnökének valódi kérdésekkel is szembe kellett néznie, noha ez egyáltalán nem gyakori az Echo Tv-ben.

Németh a beszélgetés elején azon sajnálkozott, hogy „nekik az ellenzékből is a legrosszabb jutott, ahogy a kommunistákból is a legrosszabb jutott”. Majd megkérdezték, hogy mi az oka a párt gyenge budapesti szereplésének, de erre azzal felelt, hogy „ez egy nagyobb, komoly elemzést kíván”. Természetesen felsorolta, hogy a kétharmaddal fognak élni, és megvédik Magyarországot, ennek első lépése a Stop Soros-törvénycsomag elfogadása lesz.

Arra a kérdésre, hogy miért nem hagyják a sorosozást a választások után, az egykori (?) rezsibiztos azt mondta, a sorosozást nem engedhetik el, sőt, a munka csak most kezdődik, mert „ennek csak egy fejezetét tudták lezárni”, bár az nem derült ki, minek is a fejezetéről van szó.

Németh Szilárd az interjú végén a holnapi tüntetéssel kapcsolatban azt mondta, hogy a demonstrálók „mindent meg fognak próbálni, eddig is erről szólt a fáma”. De ő arra kér mindenkit, hogy békés eszközökkel tüntessenek, ne zavarják meg a város nyugalmát. A csepeli választókerületben Szabó Szabolccsal szemben alulmaradt politikus nem hagyhatta ki Gyurcsány Ferenc nevét sem: „Ki szervezi a tüntetést? Ki szervezi a tüntetést? Gyurcsány szervezi!”

Streamable - free video publishing

Check out this video on Streamable using your phone, tablet or desktop.

Amikor erre a műsorvezető visszakérdezett, hogy ezt honnan veszi, Németh nem tudott érdemi választ adni. Ez nem meglepő, mert a tüntetéshez semmi köze Gyurcsány Ferencnek, azt egy fiatal egyetemista, Lányi Örs hívta életre, akivel beszélgettünk is a demonstrációról.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 13., 13:17
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 2
  naki
  2018. április 14., szombat 00:47
  Az a veszély fenyeget, gondoljátok el, hogy Orbánc még miniszterré is kinevezheti a legújabb kúrmányába, amellyel hamarosan újból ráront a nemzetre. Orbánc mindenre képes, leszámítva Magyarország kormányzását. Vigyázzunk!
 2. 1
  rworse
  2018. április 13., péntek 15:03
  "Amikor erre a műsorvezető visszakérdezett, hogy ezt honnan veszi..."

  És még mindig nem exműsorvezető? Na ugye, hogy demokrácia van és sajtószabadság!

Komment írásához