Mint a komcsiban: az iskolákban toboroznak, de a kutya se akar tartalékos katona lenni

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 12., 08:28
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Pedig bevethetők lennének az óvodások oldalán is.

Önkéntes tartalékos századokat hozna létre a kormány az ország valamennyi járásában, csak az a baj, hogy nem találnak jelentkezőket. Kétségbeesésében a honvédség már az iskolákban toboroz az önkéntes szolgálat előszobájának minősülő táborokba.

Hiába akart Simicskó István felszólítására saját jelentkezésével több kormánymegbízott is kedvet csinálni az önkéntes szolgálathoz, nem tülekednek a projektben való részvételért tömegek.

De mire is keresnek a 18 és 65 év közötti, büntetlen előéletű, egészségügyi és pszichikai szempontból is alkalmasnak talált magyar állampolgárokat? A területvédelmi tartalékos század tagjai a felkészítések alkalmával olyan kiképzést, tudást kapnak, amely a helyi közösség védelmi képességét növeli, legyen szó honvédelmi vagy katasztrófavédelmi helyzetről.

De bevethetők lennének az óvodások oldalán is: protokolláris feladataik is lehetnek az önkénteseknek, „jelenlétük emelheti az ünnepi megemlékezések, koszorúzások színvonalát”.

Jók lesznek tehát egyenruhás biodíszletnek. Ám mindezt nem ingyen kéri ám pártunk és vezetőnk: a kiképzés évente 120 órát vehet igénybe, szerződéskötéskor bruttó 31 215 forint üti minden járási tartalékos markát, s azért pedig, hogy „rendelkezésre áll”, évente bruttó 127 500 forintot kap, szolgálatteljesítéskor pedig külön alapilletményre jogosult minden parkoló vitéz.

(Népszava)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 12., 08:28
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 4
  seguin
  2018. május 13., 22:51
  Javaslom,hogy toborozzanak a határon túlról ,szavazók köréből is .Mehetnek a határra ,feltartóztatni a "migráncsokat".Vagy pl. árvíz esetén homokzsákot pakolni.De beszállhatnak az évi adóm kifizetésébe is.
 2. 3
  Mist
  2018. május 13., 18:38
  Én voltam katona, igaz 5 hónapot egyetem után, 1971-ben.
  Én még olyan impotens, tehetetlen társaságot nem láttam életemben.
  Rakéta röppálya egyenletét írta le a SZU-ban végzett " százados tanárunk":
  "X első derivált meg x harmadik derivált...", aztán hozzánk fordulva azt mondja: "nem értem minek ezek a vesszők az X-ek fölött, de az oroszok így csinálták, csináljuk így mi is"
  Hahotáztunk, megsértődött.
  Mintha azt írta volna le 3+2=5. Ezt a keresztet minek írjuk nem értem...
  Riadó volt (2 hete tudták az időpontját.
  25 kocsiból 5 nem tudott kimenni a telephelyről. 1 eltévedt a Bakonyban, 12 órán át keresték. Egy másiknak besült a féke és 24 órát a falu főutcáján álldogált.
  Ja a kocsikon 1-1 légvédelmi rakéta, remélem töltet nélkül.
  Vagy a kép: Hende Csaba látcsövezi a hadgyakorlatot, de mindkét objektívsapka fent van!
 3. 2
  rworse
  2018. május 12., szombat 20:51
  Kossuth Lajos, azt üzente...
 4. 1
  tiszapolgári
  2018. május 12., szombat 09:00
  Díszszázad, vigyázz! Óvodából ballagó Kovács Pistinek tisztelegj!

Komment írásához