Orbán Viktor bekerül az aleppói keresztények történelemkönyvébe

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 09., 18:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Bizonyára "a kétmillió eurós támogatás" címszó alá.

"Boldoggá tett meleg fogadtatásom, továbbá az ön érdeklődése és aggodalma szenvedő népem iránt. Sohasem fogom elfeledni a vendéglátást és az állhatatos segítséget, a kétmillió eurós támogatást, amelyet népem megsegítésére adott. Mindez bekerül Aleppó keresztényeinek történelemkönyvébe, azon keresztényekébe, akik fennmaradásukért és jelenlétükért küzdenek Szíriában, olyan földön, amelyen a kereszténység született" - írta levelében Aleppó érseke, amit Magyarországnak és Orbán Viktornak küldött, hogy köszönetet mondjon az üldözött közel-keleti keresztények megsegítéséért, tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Az érsek megemlíti, hogy barátainak küldött újévi üzenetében kiemelte: Orbán Viktortól "kaptam a legnagyszerűbb karácsonyi ajándékot, amelyet valaha is remélhettem. Áldott legyen Magyarország népe miniszterelnökével együtt, élvezhessék a támadástól mentes békét és a szabadságot!"

A miniszterelnök december 20-án látta vendégül munkaebéden az egyházi vezetőt. A találkozón elhangzott, hogy Magyarország anyagi támogatást nyújt a szíriai harcokban lerombolt egyik iskola újjáépítéséhez, és segíti a helyi keresztény közösséget ottani diákok magyarországi ösztöndíj-lehetőségének biztosításával. December végén pedig már meg is jelent a Magyar Közlönyben, hogy a magyar kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jan. 09., 18:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  galambocskám
  2018. január 10., szerda 08:09
  Nagyon helyes a támogatás.
 2. 2
  HalápyMiksa
  2018. január 10., szerda 00:39
  Hmmm, a vagyonbevalláson hány százezer forint volt? Hogy lett abból kétmillió euró? Vagy ne adj isten mi adtuk azt a pénzt?
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. január 09., kedd 23:19
  Ha én keresztény lennék, azt remélném a legnagyszerűbb karácsonyi ajándéknak, hogy Jézus bekopogna hozzám, az asztalomhoz ülne, kenyeret ennénk hallal. Beszélgetnénk, például megkérném, hogy magyarázza el a hegyi beszédet, mert egy csomó mindent nem értek benne. És hogy mit jelent az, hogy könnyebb a tevének átmenni a tű fokán? Ha látnám, hogy kezd álmosodni, megkérdezném, hogy van-e kedve nálam aludni, ilyenkor, karácsony este, úgyis ritkán járnak a buszok.

  De ha magas rangú egyházi méltóság, például érsek lennék, lehet, hogy én is inkább kétmillió eurót remélnék karácsonyra.

Komment írásához