Schmidt Mária a TASZ segítségét kéri a Transparency International Magyarország Alapítvánnyal szemben

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 17., 08:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Most aztán meg vannak fogva a „sorosisták”!

„A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány felkéri a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) civil szervezetet, hogy képviselje a közalapítványt a Transparency International Magyarországi Alapítványával szemben” – írta Facebook-posztjában.

Schmidt azt nehezményezi, hogy a „Transparency International a Civitas Alapítvány megbízásából a kampányban egy olyan »Fekete könyvet« állított össze a 2010–2018 közötti magyarországi korrupcióról, mely felsorolásában a 6. helyen szerepelteti a közalapítványunk által megvalósított »1956-os emlékévet«”.

Elkészült a korrupció Fekete könyve – Transparency International Magyarország

A Civitas Intézet megbízásából a Transparency International Magyarország elkészítette a magyarországi korrupció 2010 és 2018 közötti történetét feldolgozó Fekete könyvet. A kötetben külön fejezetekben foglalkozunk Magyarország antikorrupciós teljesítményével, a hazai korrupció minősített eseteivel, valamint az európai uniós források felhasználása és a közbeszerzések területén meglévő korrupciós kockázatokkal.

Schhmidt közlése szerint az „1956-os emlékév korrupcióként való minősítése minden alapot nélkülöz”.

A TASZ-ra hivatkozva ráadásul jogszerűtlennek ítéli meg, hogy a választási kampányban valaki „tudatosan hamis állításokat közöl”, ezért „az 1956-os emlékévet a korrupcióval kapcsolatba hozni jogsértő”.

Schmidt Mária alapítványa a TASZ-t azzal kereste meg, hogy ingyenes jogsegély keretében vállalja el az ügy képviseletét, és haladéktalanul járjon el a Transparency International Magyarország Alapítvánnyal szemben.

A teli torokból sorosozó, a civileket Soros-bérenc ügynököknek tituláló kormánypártiak sorában álló Schmidt Mária húzása nem előzmények nélküli, politikai megfontolásból Orbán Viktor is védette már magát a TASZ-szal (igaz, még a sorosozás előtti időkben). A mostani fideszes mesterterv értelmében az egyik „Soros-szervezet” védene egy kormánypárti intézményt egy másik „Soros-szervezet” ellen. A legszebb az egészben, hogy a közpénzmilliárdokkal kitömött Schmidt-intézet mindezt az „ingyenes jogsegély keretében” kéri intézni. Már ha a TASZ vállalja az ügyet – ha meg nem, mert például átlát a szitán, akkor meg lehet majd „kettősmércézni”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. márc. 17., 08:48
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  rworse
  2018. március 18., 10:07
  Gyuri bácsi!
 2. 9
  rworse
  2018. március 18., 10:06
  Szék-ely Dózsa (ejts, székeli)
 3. 8
  tiszapolgári
  2018. március 18., 08:26
  De akkor tényleg erősen kell koncentrálni, nehogy egy apró félreértés miatt izzó vastrónra üljön.
 4. 7
  hóvarjú
  2018. március 17., szombat 21:54
  Még Orbán Viktorról is kiderülhet, hogy valójában Dózsa László, csak erősen kell koncentrálni.
 5. 6
  beader0601
  2018. március 17., szombat 15:50
  ez hülye :-( mintha megkérném saját magamat, hogy segítsek lehúzni a zoknimat... na hát annyi értelem van ebben a nőben, ami a képéről sugárzik :-(
 6. 5
  tiszapolgári
  2018. március 17., szombat 15:18
  Tisztelt Izgató Asszony, már csak egy év van hátra 2019-ig, a proletárdiktatúra és a fehérterror századik évfordulójáig, most már gőzerővel azon kellene dolgozni, hogy az emlékév – mert gondolom, Emlékévnek lesz nyilvánítva – méltó megünneplésre kerüljön, és jusson keret a baszott nagy Horthy-plakátokra, Orgoványi Történészkonferenciára, a migránssimogató Szamuely-Soros Tibor leleplezésére, meg minden másra, a pénz nem számít.
 7. 4
  rworse
  2018. március 17., szombat 13:35
  Dózsa "Ezredes" László főhelyen vonult a Békemenet molinója szélén. Érdekes látvány volt.
 8. 3
  szegedi789
  2018. március 17., szombat 12:32
  Ja, és elfelejtettem:

  Kettősmérce, dózsalászló(1942-), kettősmérce, dózsalászló (1942-), kettősmérce, dózsalászló(1942-), kettősmérce, dózsalászló(1942-), kettősmérce...
 9. 2
  szegedi789
  2018. március 17., szombat 12:30
  Igen, bicskanyitogató, ha egy sorosozó néni és az ő dúsgazdagon dotált állampárti fiószervezete... Ez trollkodás. Újabb példa a néni gátlástalan tempójából. De a fő problémó az, hogy ezt egy nagy értelmiséginek azért illene tudni, hogy a jogvédő szervezetek az állampolgárocskát/ társadalom elnyomott csoportjait szokták védeni a csúnya, mindenre kapható állambácsival szemben. Orbán-példa is így necces, de egy állami intézmény esetében , háááááát, különösen.

  Külön tetszik, hogy pont a műantikomcsi történelemiparosság, amely imádja a különféle színű könyveket ontani magából, na , pont az műfelháborodik...

  Egyem a szívüket ! :)
 10. 1
  rworse
  2018. március 17., szombat 10:54
  erdőspéteringyeneskurvaanyád

  Marcsika, drága, mi a bánatért lenne neked a TASZ ingyenes jogsegélyére szükséged, hogy rohadnál széjjel? Az ingyenes jogsegély azoknak van, akiknek nincs pénze az érdekeik képviseletére a jog asztalánál, a TASZ azoknak való, akik el vannak nyomva. Te egyik körbe se tartozol ugyebár, pénzed van bőven, akár az örökölt magánvagyonodból, akár a közpénz jellegét vesztett közpénz harácsolásából, és enyhén szólva nem elnyomott vagy, hanem enyhén szólva elnyomó. Vedd le az enyves kezedet az ingyenes jogsegélyről, vedd le az enyves kezedet a TASZ-ról.

Komment írásához