Semmelweis országában „Moss kezet!” kampánnyal küzd a kormány a kórházi fertőzések ellen

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 30., 13:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ejha!

„Moss kezet!” jelszóval indít kampányt a fertőzések megelőzésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága a Semmelweis-nap rendezvénysorozatához kapcsolódva.

Semmelweis országában ez mi, ha nem kisebb csoda szégyen a 21. században.

Az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írja, hogy a július 1-jén kezdődő és a hónap közepéig tartó kampányban a kézmosás fontosságára hívják fel a figyelmet a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére. Mint hangsúlyozzák, halaszthatatlan kérdés a kórházi fertőzések megelőzése annak ellenére, hogy Magyarországon az elmúlt években határozott javulást sikerült elérni ezen a területen, nemzetközi összehasonlításban is egyre jobb helyen szerepel az ország.

Ezt mondjuk nem annyira vette észre az ország lakossága.

Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár hivatalba lépése óta a közlés szerint az egyik fontos céljának tekinti, hogy minden kórházban kiemelt betegbiztonsági kérdésként kezeljék a fertőzések megelőzését. Ennek jegyében hamarosan elkészül az országos módszertani, cselekvési és felügyeleti rendszer, amelynek kialakításában hazai szaktekintélyek vesznek részt.

(MTI)

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 30., 13:33
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    csulla
    2018. július 01., 10:12
    Azért hozzá tehetnék,hogy szappanyt és törüközőt vigyen magával a "beteg"!Az egyébb technikát a Mekk Elek megoldja!

Komment írásához