Az okos és érzékeny Szájer József a Trónok harcához hasonlította a menekültválságot

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 12:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Menekültek = zombik.

Szájer József, a Fidesz EP-képviselője Egerben járt egy lakossági fórumon, s elég érdekes kontextusban beszélt a nemzeti konzultációról, a Soros-tervről és a menekültekről. A nemzeti konzultációt egészen pontosan a svájci népszavazásokhoz hasonlította, mert véleménye szerint a svájciakon és a magyarokon kívül más nem meri megkérdezni, hogy mit gondolnak a polgárok a menekültkérdésről. Ha már népszavazásnál járunk, kár, hogy Szájer arról nem beszélt, hogy a Fidesz miért kaszálja el folyamatosan a különböző hazai népszavazási kezdeményezéseket, vagy teszi okafogyottá azokat különböző témákban (budapesti olimpia, vasárnapi zárva tartás, római-parti mobilgát stb.).

A politikus előadását követően a hallgatóságból valaki megkérdezte tőle, hogy mit gondol Navracsics azon kijelentéséről, miszerint az Európai Bizottság napirendjén egyáltalán nem szerepel a Soros-terv. „A Bizottság lesz a legutolsó hely, ahol fellépnek a bevándorlás ellen. Navracsicsnak azonban igaza van, tényleg nincs ilyen napirendi pont. Ennek ellenére az EB a Soros-terv végrehajtója, azon dolgoznak, hogy minél több bevándorló érkezzen Európába” – hangzott a frappáns válasz a hvg.hu tudósítása szerint.

A legjobb részeket Szájer azonban a végére hagyta, ugyanis a menekülteket a Holtak seregéhez hasonlította, ami „el fog sodorni minden élőt. A kérdés az, hogy össze tudunk-e fogni ellenük”.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 29., 12:10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13
  Hóvarjú
  2017. október 30., hétfő 21:27
  Szóval Szájer még a Trónok harcát sem érti (vagy úgy tesz, mintha nem értené), pedig nem egy bonyolult mű.
  Ez a faszi írta az alaptörvényt? Azt vajon érti?
 2. 12
  Kovacs
  2017. október 30., hétfő 19:05
  11: Most írom le utoljára, amit 1000 és még többször írtam:

  Két lehetőség van:
  1: Ha emberi módon, segítséget adunk ott és ahol lehet és minél hamarabb. Ez kihívás, ismeretlen kimenetellel.
  2: A szögesdrótba burkolózó, mindenki számára megalázó, náci időket idéző álláspont, melynek kimenetele ismert. (iszlám ellenes mániával fórumokon fellépő, embertelen hasonlatokkal élő, aljas trükköket használó, eszement elméleteket kiagyaló történetek gyártása a menekültek lerázására, már önmagában is abszurd)
  Te a kettes variációt választottad, (valószínűleg Európa többsége is) de azért kampányolni, hogy csak a második variáció helyes, valahogy nem stimmelhet, ha ilyen elánnal megy a heccelés. És már Szájereket is be kell vetni...mondatait mosogatni, amit nem lehet, akárhogy erőlködnek egyesek.

 3. 11
  galambocskám
  2017. október 30., hétfő 18:14
  http://mandiner.hu/cikk/20171030_szajer_jozsef_level_a_hvg_hu_szerkesztosegenek

  "Soha, így a tegnapi egri fórumon sem hasonlítottam a bevándorlókat élő halottakhoz. A szöveg utolsó mondata, amelyet az olvasó számára úgy tüntetnek fel mintha én mondtam volna szintén nem hangzott el."

  Szájer fiam, majd megszokod.

 4. 10
  Kovacs
  2017. október 30., hétfő 15:50
  9: Igen, de ezt már nem akarja tudomásul venni senki, mert mindenki nyakig benne van. A "zombi-távoltartásban". Merkel, Macron, Juncker...( a legdisznóbb jómadzagok nevét most hanyagolom)
 5. 9
  Hóvarjú
  2017. október 30., hétfő 14:45
  Egyébként az idézett műben az úgynevezett "vadak" jelképezik a mai menekülteket, akik épp a zombik (értsd: a halál) elől menekülnek, és az évszázados tiltás ellenére a helyőrség parancsnoka átengedi őket a Falon, mert ÉLŐ EMBEREK, és a parancsnok embersége ezt diktálja, de úgy tűnik ez senkit nem érdekel, még a Narancs szerkesztőjét sem.
 6. 8
  Kovacs
  2017. október 29., 19:56
  6: Kellett nekem beleszólnom, svájci bicska, sipka-sapka...onibaba, alibaba, emak bakia.
 7. 7
  rworse
  2017. október 29., 19:19
  Svejcisapka, szürkebarát, együtt bontják ki a Milkát.
 8. 6
  tiszapolgári
  2017. október 29., 19:05
  5

  Sapkát az arcra, a baszkot,
  Így megspórolhatod a maszkot.
  A baszk maszkodtól, hidd el, ember,
  Zombimentes lesz Bázel és Bern.
  Svejci marad így a Milka,
  A Matterhorn s a svejci bicska.
  Csak vigyázz, a maszk ne maradjon,
  S mint Onibabán, rád ragadjon.
 9. 5
  Kovacs
  2017. október 29., 16:27
  4: azt a "svájci sapkát", ami ugye baszk.
 10. 4
  tiszapolgári
  2017. október 29., 16:16
  3: Azt meg aztán hogyan, miután elsodortak minden élőt?

  Jó, egy-két részletkérdést még ki kell dolgozni. De a lényeg, hogy svájci, magyar, két jó barát, megemeli egymás előtt a svájcisapkát.

Komment írásához