Szijjártó Péter több mint 600 ember kálváriáját élvezi

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 12., 15:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez az, így kell ezt csinálni!

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap telefonon egyeztetett Matteo Salvini olasz belügyminiszterrel – közölte a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért (sic!) felelős államtitkára, Menczer Tamás az MTI-vel.

Ez konkrétan azt jelentette, hogy

Szijjártó Péter megdicsérte az olaszt,

amikor azt mondta neki: „Az olasz kormány legutóbbi döntéseivel egyértelműen bebizonyította, hogy Európa határait – köztük a tengeri határt – igenis meg lehet védeni, az embercsempészetnek pedig gátat lehet szabni.”

Az elismerés apropója az volt, hogy az Aquarius nevű civil mentőhajó múlt szombaton kimentett 629 menekültet a vízből, akikkel aztán Olaszország felé vette az irányt, de

Salvini megtiltotta, hogy kikössön,

és azt mondta, hogy az Afrikához közelebb eső Máltára kell mennie. Ezt viszont Valletta utasította el, arra hivatkozva, hogy a szombati mentőakció az olasz hatóságok koordinációjával zajlott.

Vagyis Szijjártó szerint dicséretet érdemel és példát mutat az, aki több mint 600 embertől (köztük sok gyerektől) megtagadja a segítséget.

Ahogy délelőtt beszámoltunk, rendeződni látszik az Aquarius sorsa, a hajó a menekültekkel útban van Spanyolország partjai felé.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. jún. 12., 15:06
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    Kovacs
    2018. június 13., szerda 19:28
    Az egész kormányt a Magyar Narancs jelenítette meg a szögesdrótos bajszú Orbán címlapjával.
    Mivel én nagyon éleslátónak tartottam (ellentétben a "közvéleménnyel"), beszereztem a haveroktól 21 példányt. A nyagy disznóságok alkalmával, kipaccsoltam egyet a falra, mint telitalálatot. Ez a huszonegyedik volt az utolsó példányom.

Komment írásához