Szintet lépett az MTI: elkísérték a fideszes politikust, hogy lefotózhassák, ahogy megtekint egy régi kórházi ágyat

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 19:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Csak hogy tudjuk, mi is a hírérték manapság.

Ma van az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulója, amely nemzeti gyásznap. Ezen alkalomból a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház pincéjében felállítottak egy korabeli kórházi ágyat, mivel ’56-ban itt volt a forradalmi kórház.

Erről szeretett volna beszámolni az állami hírügynökség, és ez idáig teljesen rendben is van, de a Magyar Távirati Irodánál úgy érezték, hogy ezt csak egy fideszes politikussal együtt lehet jól bemutatni. A fotóhoz közölt kommentár első fele így szól: „Rónaszékiné Keresztes Mónika, a Fidesz női tagozatának budapesti alelnöke megtekinti a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház pincéjében felállított korabeli kórházi ágyat (…)” Íme, a nagy megtekintés, amelyet még Fazekas Sándor miniszter is megirigyelne:

Rónaszékiné és a korabeli ágy

Rónaszékiné és a korabeli ágy

Fotó: MTI

Köszönjük.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 04., 19:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 9
  rworse
  2017. november 05., 17:09
  Ó, a hetes is szuper!
 2. 8
  tiszapolgári
  2017. november 05., 12:45
  Természetesen a 6-os a szuper!
 3. 7
  tiszapolgári
  2017. november 05., 12:44
  7

  Szuper!
 4. 6
  rworse
  2017. november 05., 12:31
  Nagy Megtekintés 2

  - Alelnök asszony, hogy érzi, mennyire sikerült a megtekintés? A Távirati Iroda beszámolója szerint minden rendben volt, de nem tértek ki a részletekre.
  - Én is úgy érzem, hogy minden rendben ment, ez egy teljesen jól sikerült megtekintés volt, bár azt hiszem, többet ki sikerült volna hoznom magamból, ha egy kis nézősereg is összegyűlt volna a pincestadionban, kivágott közepű papírzászlókkal lelkesen integetve.
  - Hogy érzi, mennyire sikerült elérnie a csúcsformáját?
  - Jó passzban éreztem magam, bár azt azért nem állítanám, hogy csúcsformában voltam, mert a heti felkészülésemből két nap kimaradt. Anyósomékhoz megyünk innen, születésnapot ünnepelni, ott lesz az egész nagycsalád, sokakat régen láttam, Tánti ángyomat például már több mint egy éve, úgyhogy a rokonság megtekintésére is készülnöm kellett, nem megy már rutinból. Mindezzel együtt, ami bennem volt a mostani formámban, azt sikerült kihoznom magamból - de mint mondtam, egy kis nézőközönség mellett talán 110%-ot is hoztam volna. Innen is üzenem Fazekas Sándor miniszter úrnak, hogy nem engedhet ki, mert már nagyon közel fejlődtem az ő megtekintési színvonalához. Különösen jól sikerültnek éreztem a spontán mozdulatot, mellyel megigazítottam egy képzeletbeli gyűrődést a korabeli hangulatot idéző szintetikus lópokrócon.
  - Az idei évben ez volt a legfontosabb megtekintés az Ön számára?
  - Mindenképpen az idei három legfontosabb megtekintés közötti volt ez az idei versenynaptáramat tekintve, különösen, mivel Békemenet nem volt, és nem is lehetett rá számítani, így arra nem kellett készülnöm.
  - Mennyire segítették vagy gátolták a helyszíni körülmények?
  - Előre felkészültem arra, hogy a szóbanforgó pincestadionban a megvilágítás picestadionhoz illően gyér fényerejű lesz, így a sajátos fényviszonyok nem értek meglepetésként. Sokat segített, hogy úgy a szóbanforgó kórházi ágy, mint a mellékelt asztal és éjjeliszekrény nem a görgőslábú fajtából való volt, így nem kellett a tárgyak megtekintés közbeni elmozdulásától tartani - komolyabb földrengés százezer évvel ezelőtt volt a területen, úgyhogy tényleg semmi sem zavart a koncentrálásban. Hacsaknem az asztalon levő abrosz enyhén aszimmetrikus felterítése, amit szóvá is tettem a rendezőknél, hiszen forradalmunk kórházmártírjai, de különösen az itt dolgozott, és a nem forradalmi betegeket példásan elrekkentő Tóth Ilona, valamint a kétszeri fejátültetéssel az életbe többszörösen visszahozott Dózsa László megérdemelnek annyi tiszteletet, hogy az abrosz egy cseppet se legyen csálé. Mindazonáltal, mint mondottam, elégedett voltam a körülményekkel, a dohot szépen kitakarították, és a helyére helyezett áldoh is majdnem olyan volt, mint az igazi.
  - Alelnök asszony, hol láthatjuk még az idei versenyévadban megtekinteni?
  - Budapesten lesz még novemberben egy felújítás utáni pad-megtekintésem, valamint néhány karácsonyi jászol megtekintésére is engem válogatott ki az edzői stáb. De újszerű kezdeményezésként tervbe van véve, hogy vidékre is látogassanak le a budapesti funkcionáriusok, így várhatóan Sztornóapátiban én fogom megtekinteni a helyiek által feldiszítendő ottani Soros-plakátot.
  - Nagyon szépen köszönjük, hogy az MTI rendelkezésére állt.
  - Nagyon szívesen.


 5. 5
  ferencke
  2017. november 05., 11:12
  A korabeli ágy... Aha. Tisztára olyan, mint a mostani. Igaz, eltelt közben 61 év.
 6. 4
  harcolj
  2017. november 05., 11:10
  Monica de Ágyrajáró .
 7. 3
  szegedi789
  2017. november 04., szombat 21:00
  Cortázar és Antonioni most forog a sírjában, ezt a vizuál' korszakalkotást az MTI-től......
  A teremburáját....!!!!!
 8. 2
  szegedi789
  2017. november 04., szombat 20:47
  Ágy, asztal, Rónaszékinékeresztesmónika.
 9. 1
  tiszapolgári
  2017. november 04., szombat 20:18
  „És most csináljon úgy, mintha megfogná a forradalmár kezét, utólag majd odaphotoshopoljuk Dózsa Lászlót!”

Komment írásához