Teljes homály van a kormányoldalon az újságíró-kamarával kapcsolatban

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 31., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Szöllősi György egyedül lobbizik?

Ahogy arról tegnap mi is beszámoltunk, Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője azt állította az atv.hu-nak, hogy folyamatosan napirenden van az újságíró-kamara ötlete, ami gyakorlatilag ellehetetlenítené a független újságírói munkát Magyarországon.

Jön, jön, jön: Orbánék nagyban ötletelnek az újságíró-kamaráról

Az atv.hu megkérdezte az ötlet atyját, az újságírószakma megmentésére felesküdött Szöllősi Györgyöt. És Szöllősi György, Orbán Viktor kedvenc újságírója és Orbán Viktor kedvenc lapjának, a Nemzeti Sportnak a főszerkesztője az atv.hu-nak azt válaszolta, hogy igen, folyamatosan napirenden van az újságírói kamara kérdése, mert „szakmánk fontos ügyéről van szó”.

Érdekes módon azonban a NER azon szereplői, akiknek tudniuk kellene a nagy tervekről, nem tudnak semmit – derül ki az Index.hu cikkéből, amelyben fideszes politikusokat és kommunikációs ügyekkel foglalkozó kormányközeli embereket kérdeztek a témáról. A válaszok alapján Szöllősi György egyelőre szólózik.

 • „Tusnádon kedélyesen beszélgettünk Gyurival, de nem került szóba kamara” – mondta a rendszer egy médiaközeli szereplője.
 • „Nálunk nem volt ilyen egyeztetés” – kommentálta a témát a kormány kommunikációs ügyeivel foglalkozó stáb egyik tagja.
 • „Nyáron költségvetéssel foglalkoztak a képviselők, azóta nem volt frakcióülés, semmi ilyesmiről nem hallottam” – ezt már egy fideszes parlamenti képviselő állította.
 • „A stratégiai kabinet ülésein nem volt erről szó, az előző ciklus végén politikai egyeztető fórumon sem járt a kérdés, engem sem kerestek vele, pedig médiás kérdésekben többször megkérdezték a véleményem” – mondta a Miniszterelnökség egy korábbi munkatársa.
 • „Őszintén mondom: a világon semmit sem tudok a témáról” – ezt pedig már Orbán Viktor egyik közvetlen munkatársa állította.

De ha Szöllősi ezúttal (is) Orbán Viktor magyar hangja, akkor a fenti vélemények az égvilágon semmit nem jelentenek.

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. aug. 31., 08:08
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 5
  tiszapolgári
  2018. augusztus 31., péntek 22:15
  Kamara Varieté.
 2. 4
  sachs
  2018. augusztus 31., péntek 16:33
  rworse

  Az lehetséges, hogy nem jelenhet meg olyan sajtótermék, amibe nem kamarai tagok írnak.. Ebben az esetben nem fogok sajtótermékeket olvasni. De a tagság nem lesz kötelező.

  Miért lett ilyen rohadt kicsi a beviteli mező? Nem tudom elolvasni, amit írok.
 3. 3
  rworse
  2018. augusztus 31., péntek 14:29
  sachs

  Kötelező lesz a tagság.
 4. 2
  rworse
  2018. augusztus 31., péntek 14:28
  kamarahaszna
 5. 1
  sachs
  2018. augusztus 31., péntek 14:26
  Nyilvánvalóan lesz kamara. Ezennel kijelentem, hogy olyan újságot, amibe kamarai tagok írnak, nem olvasok.


Komment írásához