A 9 Oscar-esélyes között a Testről és lélekről

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. dec. 15., 09:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Enyedi Ildikó filmje ott van a legjobb idegen nyelvű filmek szűkített listáján.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása is szerepel a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára esélyes művek kilencesre szűkített listáján – jelentette be az amerikai filmakadémia péntekre virradóra Los Angelesben.

A legjobb idegen nyelvű filmek között szerepel még Fatih Akin török származású német rendező Aus dem Nichts (In the fade) című krimije (német-francia koprodukció), a Szeretet nélkül című dráma (orosz), az Una Mujer Fantástica című dráma (chilei), A négyzet (svéd-német-francia), az izraeli Foxtrot, a libanoni The Insult, a szenegáli Felicité és a dél-afrikai The Wound.

Az amerikai filmakadémia 92 alkotásból választotta ki a szűkített listán szereplő kilenc művet, amelyből január közepén az intézmény által felkért bizottságok választják ki a végső jelölteket, általában ötöt. A testületek New Yorkban, Los Angelesben, Londonban és most először a San Franciscói-öböl térségében nézik meg a listán szereplő filmeket január 12. és 14. között, a végső jelölteket január 23-án jelentik be.

Két évvel ezelőtt Nemes Jeles László Saul fia című holokausztfilmje kapta a legjobb idegen nyelvű film Oscar-szobrát.

A 90. Oscar-díjátadó ceremóniát 2017. március 4-én rendezik a hollywoodi Dolby Színházban. A gálát az ABC televízió élőben közvetíti, az adást a világ több mint 225 tévécsatornája szintén sugározza majd.

Múlt héten a testről és lélekről főszereplője, Borbély Alexandra Európai Filmdíjat nyert alakításáért.

Európai Filmdíjat nyert Borbély Alexandra Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmjéért

Ruben Östlund filmje, A négyzet mindent vitt. Négy díjra jelölte az Európai Filmakadémia Enyedi Ildikó Testről és lélekről filmjét. A szombati díjátadón a legjobb film, legjobb rendező, legjobb forgatókönyv és Borbély Alexandra a legjobb színésznő díjáért lehetett izgulni. „Félelmetesen abszurd országban élünk, mégis folyamatosan készülnek a színvonalas alkotások" – mondta Enyedi.

szerző
MTI/narancs.hu
publikálva
2017. dec. 15., 09:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  hegecz25
  2017. december 15., péntek 23:14
  "galambocskám9 órája
  Lesz az a lista szűkebb is!

  bekk tu dö fjúcsör.

 2. 2
  galambocskám
  2017. december 15., péntek 14:39
  Lesz az a lista szűkebb is! 3. 1
  barki
  2017. december 15., péntek 12:35
  2017-ben már ne rendezzék azt a gálát, megvárjuk 2018-at.

Komment írásához