Álljunk meg egy szóra, és beszéljünk az új Poirot elkeserítő bajszáról és akcentusáról

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 22., 21:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Hogy a fenébe gondolta ezt Kenneth Branagh!?

Megjött a legújabb előzetes a novemberben (itthon november 9-én) mozikba kerülő Gyilkosság az Orient expresszenhez, amiből az mindenképpen kiderül, hogy a filmet rendező Kenneth Branagh kicsit akciódúsabbra vette a figurát, mint elődjei. Bár azt nem teljesen értjük, mit szólna Agatha Christie ahhoz, hogy a belga származású detektív az egyik jelenetben jól leüti a luxusvonat egyik utasát, de ez mellékes, elvégre haladni kell a korral, Poirot sem lehet örökké sétapálcával mászkáló piperkőc. Ugyanakkor megint itt van az arcszőrzet és a hang problematikája: Kenneth Branagh nemcsak megrendezi a filmet, hanem el is játssza a főszerepet, és egyelőre nagyon félünk, hogy nem ő volt a legjobb választás. A bajuszról már értekeztünk, a mostani trailerből pedig a belga akcentusról is kiderül egy-két dolog. Például az, hogy nem a legjobb, vagyis inkább azt mondanánk, Branagh nem is próbálkozik.

via GIPHY

Ami mégis vigasztalja a mozibarátot, hogy a film majdhogynem olyan színészeket vonultat fel, mint a legendás 1974-es, Sidney Lumet rendezte változat, amelyben Sean Connerytől Ingrid Bergmanon át ott volt a korabeli filmvilág legjava. Ezt nagyjából most is igaz lesz: Branagh többek között meggyőzte Judi Dench-et, Johnny Deppet és Willem Dafoe-t is. Hogy mindebből mi sül ki, az novemberben kiderül.

Murder on the Orient Express Trailer #2 (2017) | Movieclips Trailers

Murder on the Orient Express Trailer #2 (2017): Check out the new trailer starring Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, and Penélope Cruz! Be the first to watch, comment, and share trailers and movie teasers/clips dropping soon @MovieclipsTrailers.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. szept. 22., 21:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 11
  rworse
  2017. szeptember 24., 20:38
  Margaret Rutherford az angol Gobbi Hilda.
 2. 10
  tiszapolgári
  2017. szeptember 23., szombat 23:06
  Az én Miss Marple-om Margaret Rutherford a Gyilkosság, mondta a hölgy c., 1961-es mozifilmben.
 3. 9
  rworse
  2017. szeptember 23., szombat 19:32
  Nem azért, hogy ellentmondhassak a grrreselyűnek, de Joan Hickson csodálatos Miss Marple volt, és Geraldine McEwan is majdnem annyira.
 4. 8
  rworse
  2017. szeptember 23., szombat 19:26
  5

  Igen, kapcsolnom kellett volna.
 5. 7
  galambocskám
  2017. szeptember 23., szombat 14:53
  Vannak ilyen dolgok. Az Üvegcipő nekem örökre a Domján marad és a Sipos úr Agárdy. Bár abban a darabban mindenki frenetikus volt.

  Igazán megismételhetné a tévé, illetőleg ami a tévé helyén most van.
 6. 6
  galambocskám
  2017. szeptember 23., szombat 14:36
  Én igazi Poirotként természetesen David Suchetre gondoltam.

  Viszont igazi Marple kisasszonyt nem sikerült találni. Mindegyik vacak volt.
 7. 5
  tiszapolgári
  2017. szeptember 23., szombat 13:01
  4, belga nyelv

  Csak poénkodás volt, semmi több.
 8. 4
  rworse
  2017. szeptember 23., szombat 12:28
  "Bár azt nem teljesen értjük, mit szólna Agatha Christie ahhoz, hogy a belga származású detektív az egyik jelenetben jól leüti a luxusvonat egyik utasát,"
  Forog a sírjában.


  "de ez mellékes, elvégre haladni kell a korral,"
  Nem kell.


  "Poirot sem lehet örökké sétapálcával mászkáló piperkőc."
  De.

  -.-.-.-.-

  Egyébként az első feldolgozás is elég kulisszahasogató volt, nagyon zavaró volt benne, hogy a nagy sztárszereposztás jellemzően jutalomjátékként kezelte a helyzetet, és a színészvezetés is kulisszahasogatóra sikerült, élen a Finney játszotta Poirot-val (Vidmark ellenben ízléses volt). Mennyivel nézhetőbb volt a Suchet-főszereplésű, abban éltek a szereplők, nem bravúroskodtak - a rendezés is élt, nem bravúroskodott. A Molina-főszereplésűt talán nem láttam.

  -.-.-.-.-

  tiszapolgári, 2

  Nem volt rossz kifejezés az, hogy belga akcentus. Belga akcentus lehetséges, már csak azért is, mert épen Poirot ugyebár hangsúlyozottan belga, tehát nem vallon - nyilván, ha flamandnak alkotta volna Christie, akkor olyan "belga" akcentusa lenne, akkor folyton hollandnak vagy skandinávnak vagy németnek néznék a beszéde alapján. Belga nyelv ugyebár mégannyira sincs mint belga akcentus, illetve "belga" nyelv is legalább kettő van - feltehetőleg lassan-lassan kifejlődget a kettő keveréke, talán erre gondoltál belga nyelvre mint akcentusra. Kíváncsi lettem volna, létrejött volna-e jugoszláv nyelv, ha lett volna ideje.
 9. 3
  Cheyenne
  2017. szeptember 23., szombat 10:27
  Meglepő remake. Mert Lumet filmje nem nagyon öregedett meg. Még ma is friss. Branagh mestere az adaptációknak. Érdekes lesz. Csak nehogy A hét mesterlövész brutálisan szar remake szintjét hozza..
 10. 2
  tiszapolgári
  2017. szeptember 23., szombat 09:05
  A világ változik, a történelem kereke forog, a homokórát nem lehet megállítani. Sajnos a Narancsra jellemző maradiság most is kimutatta a foga fehérjét. Ne legyünk a szokások rabjai, művészi szabadságot Kenneth Branagh-nek(nak)!

  Ui. Olyan, hogy belga akcentus, nincs, maga a belga nyelv egy akcentus.

Komment írásához