Magyar siker az EU filmfesztiválján: Az állampolgár kapta a közönségdíjat

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 26., 11:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Sokadik elismerése ez már Vranik Roland filmjének.

A Nemzeti Filmalap közleményére hivatkozva a 24.hu számolt be arról, hogy Az állampolgár nyerte a 28 EU tagállam részvételével megrendezett filmfesztivál közönségdíját a hétvégén Torontóban.

Az Európai Uniós Filmfesztiválon az elmúlt két hétben 28 EU tagállamból érkezett alkotásokat mutattak be a kanadai metropolisz közönségének. Az európai országok torontói konzulátusai és kulturális intézetei évről-évre közösen szervezik a friss filmtermésből válogató fesztivált novemberben.

Dr. Cake-Baly Marcelo, Az állampolgár címszereplője

Dr. Cake-Baly Marcelo, Az állampolgár címszereplője

 

Vranik Roland filmje korábban más fesztiválokon is jól teljesített, a portugáliai Fantasportón a legjobb forgatókönyv díját érdemelte ki, a Cinequest filmfesztiválon pedig a legjobb filmdrámának választották, de Kaliforniában és Hágában is elismerték.

A rendezővel készült korábbi interjúnkat itt, a főszereplővel keszültet pedig itt olvashatja.

„Wilson a tükörképem" – Dr. Cake-Baly Marcelo, Az állampolgár címszereplője

Amatőrként játszik főszerepet egy az állampolgárságáért küzdő menekült mindennapjait bemutató filmben, karakterét saját élményeiből építette fel. Civilben a villamost vezeti, amúgy közgazdászdiplomája van és bármi történjék, marad Magyarországon. magyarnarancs.hu: 1976-ban, 18 évesen érkezett Magyarországra Bissau-Guineából. Hogyan ment a beilleszkedés? Cake-Baly Marcelo: Simán.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 26., 11:30
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
  1. 1
    rworse
    2017. november 26., 12:47
    Hajrá.

Komment írásához