50 milliárdos állami hitelt adunk Iránnak

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 12., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Ez lenne az év bombaüzlete.

A múlt héten Széles Gábor Iránban járt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel, és bejelentette, hogy elad ezer, hazai gyártású Ikarus buszt Iránnak, ahol még gyárat is épít.

Ebből azonban mindössze annyi igaz, hogy a magyar állami Eximbank 162 millió eurós (50,1 milliárd forintos) hitelt ad az Iráni félnek, amiből ott buszgyárat építenek, írja a 444 az iráni beszámolók alapján. A lap azt is hozzáteszi, hogy a hitelre vonatkozó információt sem az MTI, sem Széles saját lapja, a Magyar Hírlap nem említette.

A buszgyártás Iránban legkorábban két év múlva indulhatna meg, tehát egy teljesen zöldmezős beruházásról lehet szó. A lap azt is hozzáteszi, hogy az utolsó magyar Ikarus 2003-ban készült el, és most sem teljes buszok gyártása jöhetne szóba: a magyar fél csak valamilyen alkatrészt, ajtót vagy széket gyárthat majd.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. dec. 12., 10:00
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  rworse
  2017. december 12., kedd 15:13
  Széles most örülhet, végre ő is kapott egy pénzmosási feladatot, amiből az átlagnál nagyobb összeg esik le neki is alkotmányos költségként - már azon kívül, hogy az alvégi médiájáért is kapott egy szemérmetlen összeget, csak megérte neki éveken át pápább lennie a pápánál. No meg, anno a spontán privatizáció nagy falatjai, amelyeket aztán szét- és lezüllesztett (lásd Ikarus, Videoton...), de az már rég volt.
 2. 2
  yoyo
  2017. december 12., kedd 13:50
  Hogy mekkora kamu, az onnan is látszik, hogy iráni zöld mezőről beszél.
  A fidesz az offshore-ozás új formáit találja föl, stadionok a környező országokban, kórházak afrikában, buszgyár iránban, ja, meg a tököm.
 3. 1
  tiszapolgári
  2017. december 12., kedd 11:30
  Világraszóló siker, a magyar járműipar újabb diadala.

Komment írásához